- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
JuJu, το κοσμοπολίτικο καινούργιο bar-resto του Caravel
Είναι από τις πιο φίνες και εκλεπτυσμένες προτάσεις της σεζόν που διανύουμε
Είναι ο καιρός που, πράγματι, όλα τα ξενοδοχεία της πόλης ζουν νέα περίοδο λαμπρής δόξας. Με την αύξηση του αθηναϊκού τουρισμού πολλά είναι τα καινούργια κτίρια που τώρα χτίζονται –ή μετατρέπονται, μια και ελάχιστοι είναι μέσα στο κέντρο οι νέοι χώροι– σε ξενοδοχειακές μονάδες. Φυσικά είναι και όλα τα παλιά, γνωστά αθηναϊκά ξενοδοχεία που άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο εκσυγχρονίζονται ώστε να μπουν κι αυτά στο παιχνίδι. Μέσα σ’ αυτά είναι και το Caravel του ομίλου Διβάνη που πρόσφατα ανακαίνισε εκ βάθρων το εστιατόριο Brown το οποίο απλώνεται στο ισόγειο του εμβληματικού ξενοδοχείου. Το καινούργιο μάς συστήνεται με το πικάντικο όνομα Juju (bar &resto), σε κάποια εξωτική γλώσσα που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει, και σημαίνει «τα μάγια για την καλή τύχη».
Καθόλου δεν μου διαφεύγει το πώς αμέσως γοητεύτηκα από την ονειρώδη και μαζί κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος. Αίσθηση που αποκομίζεις με το που μπαίνεις από το lobby του ξενοδοχείου στο εστιατόριο. Το concept εμπνέεται από τη θρυλική ταινία «8 1/2» του Φελίνι και συνδυάζει με επιτυχία ονειρικά με σουρεάλ στοιχεία: μαύρα μάρμαρα στο πάτωμα, έβενος, κομψά art deco έπιπλα κι ένα εντυπωσιακό installation να σκορπίζει χρώματα και να σε βάζει κατευθείαν σε ένα θερμό «κουκούλι», ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες διατηρούν τη σύνδεση με τον μονίμως σε κίνηση «έξω κόσμο».
Το ίδιο μοντέρνο αλλά και με νοσταλγικά στοιχεία concept συνεχίζεται και στην κουζίνα του νέου εστιατορίου την οποία έχει αναλάβει ο νεαρός ταλαντούχος Σάββας Ληχανίδης, από την περσινή ομάδα του Master Chef.
Υπάρχουν πιάτα όπως το ceviche λαβράκι με τη περουβιάνικη σαλάτα, το ταρτάρ καβουριού, τα bao buns γεμιστά με χοιρινό ή αστακό, τα dumplings με το μοσχάρι ραγού και το κατσικίσιο τυρί, η σαλάτα «σπανακόπιτα», όλα τους εκφράζουν επαξίως και πεντανόστιμα τα νέα trends.
Υπάρχουν όμως και νοσταλγικές νύξεις, όπως το θαυμάσιο παγιάρ, η τυρόπιτα που απογειώνεται χάρη στο chutney μανταρινιού, ο μουσακάς που εμφανίζεται σε μορφή κροκέτας με κρούστα μπεσαμέλ, οι γαρίδες κοκτέιλ που έρχονται από τα αστικά τραπέζια των 70s. Κοντά σε αυτά υπάρχουν και φιλέτα Black Angus, burgers, σατομπριάν και άλλα που στήνουν ένα ευέλικτο μενού για όλες τις ορέξεις.
Η κάβα διαθέτει όλα τα ωραία του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα αλλά υπάρχει και το κομμάτι του μπαρ όπου κάποιος μπορεί να τσιμπήσει πρωτότυπα finger foods –τέλεια τα homemade τσιπς με τρούφα– και να απολαύσει τα surreal signature cocktails, κι εδώ με ονόματα από την περίφημη ταινία, όπως τα Guido και Carla που δοκίμασα και τα βρήκα και τα δύο εξαίσια.
Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τη 1 το βράδυ και με dj που παίζει εξαιρετικές και εντελώς συνοδευτικές του όλου ύφους μουσικές, το καινούργιο είναι από τις πιο φίνες και εκλεπτυσμένες προτάσεις της σεζόν που διανύουμε. Μαθαίνω πως στα σχέδια είναι να ανοίξουν και το μικρό κηπάκι τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και όλοι μας θέλουμε τον αττικό ουρανό να στολίζει τις βραδιές μας.
Juju Bar & Restaurant, Divani Caravel, Βασ. Αλεξάνδρου 2, 2107207000, €35-45/άτομο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.