Resto

Yoko: Το κρυμμένο στέκι της Ζαλοκώστα

Ό,τι πιο απολαυστικό για πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ενδιάμεσες λιγούρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Yoko Cafe Bistro, Κολωνάκι
Yoko Cafe Bistro

Στον κόσμο αυτό υπάρχει ένα μέρος όπου ο καφές σου είναι έτοιμος πριν καν τον παραγγείλεις, η μαμά σου (που τυχαίνει να είναι η καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου) σου ετοιμάζει ό,τι πιο απολαυστικό (για πρωί, μεσημέρι, βράδυ και ενδιάμεσες λιγούρες) και οι Beatles σου τραγουδούν το “Here Comes The Sun” όσο εσύ πίνεις τα after office τζιν σου.

Yoko Cafe Bistro
Yoko Cafe Bistro

Δεν είναι όνειρο, είναι το στέκι που έψαχνες πάντα, βρίσκεται στο μυστικό πεζόδρομο της Ζαλοκώστα, αλλά αυτές τις μέρες το βρίσκεις και στο Food Market της Πλατείας Κοτζιά. Εκεί βέβαια θα δοκιμάσεις μόνο τις θρυλικές σούπες του (και οι 9 είναι υπέροχες, αρχίζουν από €4,50, μαζί παίρνεις και φρυγανισμένο ψωμάκι).

Yoko Cafe Bistro
Yoko Cafe Bistro

Yoko Cafe Bistro
Yoko Cafe Bistro

Για τις τρομερές ηπειρώτικες πίτες, τα φανταστικά πρωινά, τα πληθωρικά σάντουιτς, τις δεκάδες σαλάτες που γνωρίζουν μεγάλο σουξέ και τα γλυκά που χαλούν κόσμο, πρέπει να σπρώξεις τη γυάλινη πόρτα στο λιλιπούτειο αυτό bistro και να μελετήσεις τον πλούσιο κατάλογο. Και όταν το κάνεις, ρώτα την Άννα τι μαγείρεψε σήμερα η θρυλική μαγείρισσα που έχει για μαμά, γιατί τα πιάτα ημέρας είναι άλλο μεγάλο, λαχταριστό κεφάλαιο. Από τους λαχανοντολμάδες μέχρι τη χοιρινή σπάλα που σιγοψήνεται σε μαντεμένια γάστρα όλη νύχτα, περιχύνεται με σάλτσα εσπεριδοειδών και σερβίρεται με baby πατάτες, κάθε πιάτο είναι ένα μικρό έπος.

Yoko Cafe Bistro
Yoko Cafe Bistro

Tip: Ανάλογα έπη γεμίζουν και το γιορτινό τραπέζι σου μέσα από τα εορταστικά μενού, που μπορείς να παραγγείλεις και να ησυχάσεις. Από €13/άτομο. Και delivery!

● Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2114003740, Fb: YokoCafeBistro

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ