Resto

Τα νέα πιάτα του Olive Garden μας ταξιδεύουν

Με θέα την Ακρόπολη

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1.jpg

Κάθε γεύμα στο Olive Garden είναι μια μοναδική εμπειρία. Η σύγχρονη αισθητική του χώρου, το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και η πανοραμική θέα 360° της Αθήνας αποτελούν τον δεύτερο βασικό λόγο που επισκέπτομαι το Olive Garden τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Ο πρώτος είναι φυσικά το εξαιρετικό μενού του executive chef Χρίστου Τζιλήρα.

Μαθαίνω ότι ο Χρίστος έχει επιμεληθεί και το νέο μενού το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή  κουζίνα με φόντο την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα συναντούν τα ΠΓΕ προϊόντα και δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα με μεσογειακή ταυτότητα και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα με food styling που ακολουθεί κομψούς δρόμους χωρίς υπερβολές.

9526.jpg

9503.jpg

Φαγκρί σχάρας, βιολογικό φακόρυζο με άγριο σκόρδο και λιαστή τομάτα, ψητά παντζάρια και σάλτσα μοσχολέμονου με φρέσκα μυρωδικά που θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φλωμάρια Λήμνου με ποικιλία από άγρια μανιτάρια, τσαλαφούτι και μαυροδάφνη για όλα τα γούστα, αλλά και παϊδάκια αρνιού, πουρές ψητής σελινόριζας, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με πετιμέζι, θυμάρι και βαλσάμικο για να νιώσεις πώς είναι οι θεϊκές γεύσεις.

9507.jpg

9539.jpg

Στα must είναι φυσικά τα τραγανά σαλατικά με σταμναγκάθι, ψητά παντζάρια, μανούρι, καρύδια και βινεγκρέτ με πράσινο μήλο, αλλά και οι μαρουλοσαρμάδες με καβουρμά, ρύζι και άνηθο, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.

9546.jpg

Κάθε πιάτο είναι μια πανδαισία γεύσεων που σε ταξιδεύει νοητά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χαρίζοντάς σου σε μια μπουκιά κάτι από την παράδοσή τους. Κάθε πιάτο είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αγνών προϊόντων και κορυφαίων μεθόδων παρασκευής που σου δείχνει τι σημαίνει καλή κουζίνα. Κάθε πιάτο συνδυάζεται ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές της λίστας κρασιών, των συνοδευτικών ποτών και των signature cocktails για μια ολοκληρωμένη  εμπειρία απόλαυσης.

Olive Garden, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, 210 3326000. Ώρες λειτουργίας bar & restaurant 11.00 - 02.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ