Resto

Blue Monkey, ένας μικρός παράδεισος νοστιμιάς στη Βουκουρεστίου

Η μπλε μαϊμού μαγειρεύει υπέροχα εδώ και 16 χρόνια

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
blue-monkey-anoigma.jpg
Φωτογραφία: Θανάσης Καρατζάς

Το κέντρο έχει τα μικρά μυστικά του. Μυστικά που μας ξυπνάνε το πρωί, μας σώζουν τις δύσκολες ώρες, και έχουν πάντα μια νόστιμη απάντηση στις μεγάλες λιγούρες της μέρας. Το Blue Monkey είναι ένα από αυτά τα λαχταριστά μυστικά που τα τελευταία 16 χρόνια δίνει γεύση στην καθημερινότητα όσων μένουν ή δουλεύουν στο κέντρο της πόλης.

blue-monkey-60.jpg

Από το 2002 που άνοιξε, η φιλοσοφία του είναι η ίδια: ποιοτικό, οικονομικό φαγητό ή αλλιώς, όπως λένε περήφανοι οι ιδιοκτήτες του «φαγητό 5 αστέρων σε τιμές delivery!». Το Blue Monkey ξυπνάει από τις 8.30 το πρωί και σε περιμένει για τον τέλειο καφέ που φτιάχνουν εξειδικευμένοι baristi. Όχι μόνο…Σπιτικά κέικ, γαλλικά κρουασάν με σπιτική μαρμελάδα, καυτές τυρόπιτες με χειροποίητο φύλλο (δοκίμασε οπωσδήποτε τη Μυκονιάτικη με κοπανιστή), tortillas και ό,τι άλλο ονειρεύεσαι για το πρωινό σου.

blue-monkey-45.jpg

blue-monkey-58.jpg

Η ποικιλία των γεύσεων δεν περιορίζεται μόνο στο πρωινό. Αυτή η…μπλε μαϊμού μαγειρεύει καθημερινά δεκάδες πιάτα, που ξεκινούν από τα μαγειρευτά και φτάνουν τις πιο περίπλοκες, σύγχρονες αποχρώσεις της γαστρονομίας. Κριθαρότο με γλυκιά κολοκύθα, λάδι τρούφας και κυκλαδίτικη λόντζα, ριζότο με φιλετάκια κοτόπουλου, ντοματίνια και χαλούμι, σουβλάκια από φιλέτο κοτόπουλου που σερβίρεται μαζί με άγριο ρύζι, ανανά, μάνγκο και dip από αγριοράπανο είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα βρεις καθημερινά.

blue-monkey-27.jpg

blue-monkey-33.jpg

Χώρια τις πλούσιες σαλάτες, τη μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς (πάνω από 25 διαφορετικές προτάσεις) και τα ζουμερά burgers. Ειδική μνεία όμως αξίζει στο μαύρο burger σε ψωμάκι brioche με ενεργό άνθρακα, μοσχαρίσια ταλιάτα από κόντρα νεαρού μόσχου, kale αρωματισμένο με λάδι τρούφας, flakes παρμεζάνας και σος γουακαμόλε, που συνοδεύεται με βραχάκια τηγανιτής πατάτας. Είναι από τα πιο νόστιμα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα.

blue-monkey-64.jpg

img_20180524_200333_269.jpg
Ταλιατέλες με pesto Calabrese πιπεριές Φλωρίνης φιλετάκια κοτόπουλο και ricotta

Όλες οι συνταγές έχουν δημιουργηθεί από κοινού με τον σεφ του Blue Monkey και γνωστούς διαιτολόγους. Έτσι, αν προσέχεις τη διατροφή σου, στον κατάλογο μπορείς να δεις τις θερμίδες κάθε πιάτου. Πέρα από τις θερμίδες όμως, να ξέρεις ότι οι παραλαβές σε νωπά κρέατα και λαχανικά γίνονται καθημερινά, τα μπιφτέκια ζυμώνονται εδώ, ενώ ακόμα και τα μπαχαρικά είναι βιολογικά! Κι άμα δεν θες να κάνεις το launch break σου χαζεύοντας την περατζάδα της Βουκουρεστίου, υπάρχει η δυνατότητα της online παραγγελίας.

blue-monkey-internet-1.jpg

Βουκουρεστίου 36, Κολωνάκι, 210 3641180, www.bluemonkey.gr, Fb: Blue Monkey, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-18.30


Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ