- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Queen Bee: Το καινούργιο μπιστρό στο Κολωνάκι είναι πανέμορφο
Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά
Βρίσκεται σε σημείο-φιλέτο του Κολωνακίου, στη γωνία της Π. Ιωακείμ με την Πλουτάρχου, έχει ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Καλύβα (δικά του και τα ακριβώς διπλανά Capanna και Καλαμάκι - Κολωνάκι, και τα δύο με μεγάλο κοινό), την αναμόρφωση του χώρου τη «χρωστάει» στο εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.
Οι ομορφιές αρχίζουν από την είσοδο –έχει μάλλον την ωραιότερη πόρτα που έχω δει τελευταία–, μέσα όλα είναι φίνα, φωτεινά, λαμπερά και αποπνέουν ζωντάνια. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και (όσον αφορά τα αρτοποιήματα), τα υπογράφει ο Kamel Saci, μέγας Γάλλος boulanger που ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη.
Ανοίγει στις 8 το πρωί με καφέδες της νεοϋορκέζικης For Five, σερβίρει breakfast, brunch, αυγά κάθε είδους και προτίμησης, κρουασάν, cinnamon rolls, πίτες, ψωμιά επτάσπορα, με ντίνκελ, με προζύμι, όλα από βιολογικά άλευρα φυσικής ωρίμανσης και με βούτυρα περίφημα της Νορμανδίας. Κι ακόμη, έχει γιαούρτια με θυμαρίσιο μέλι από Κύθηρα, χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, χυμούς από μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης, τσάγια του ονείρου. Τα σάντουιτς γεμίζουν με roast beef ή σολομό, ή κοτόπουλο ή είναι veggie, μεγάλη η έμφαση που δίνεται σε οτιδήποτε healthy, αυτό το κομμάτι μάλιστα το επιμελείται με πολλές προτάσεις η νεαρή διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά (crafted by... Sabrilliance γράφει ο κατάλογος).
Για τους υπόλοιπους που στα υγιεινά σφυρίζουμε αδιάφορα, ο επίσης φερμένος από Νέα Υόρκη σεφ Sam Lamboglia ετοιμάζει σαλάτες, mac ’n’ cheese με καραβίδες, T-bone steak με τηγανητό πατατίνι, beef και chicken burgers, πιάτα ημέρας τα οποία συνδυάζει κανείς με κάποιο κρασί, ή ένα signature κοκτέιλ, άκουσα για το Bloody Mary τους (φυσικά με χυμό φυσικής ντομάτας) τα καλύτερα.
Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To νέο μεζεδοπωλείο έρχεται να κάνει τη διαφορά στο γαστρονομικό τοπίο των Κυκλάδων
Το Koutsou & Co μόλις άνοιξε στο νησί χωρίς μενού, αλλά με έμπνευση την κάθε μέρα
Το καινούργιο σαντουιτσάδικο έχει τον σεφ Γιώργο Ηλιού στην έμπνευση και τα ελληνικά προϊόντα στη γέμιση
Παλιά και κλασική ταβέρνα με όλα της ωραία
Θα τον βρεις πάνω στο κύμα να σερβίρει θαλασσινές μακαρονάδες-ποίημα!
Αυλή με θέα στο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους και στο πιάτο τσιγαριαστό με 15 άγρια χόρτα
Ένα πράγμα είναι πάντα αδιαπραγμάτευτο σε αυτό το εστιατόριο: η ποιότητα
«Παντοπωλείον» αλλά και μαγέρικο που θυμίζει τα παλιά μπακάλικα
Και καφενές, και μεζεδοπωλείο, στην καυτή πιάτσα του Προφήτη Ηλία
Στο Λαύριο κρατούν την παράδοση στο καλό κρέας
Γλυκιές εκπλήξεις μας περιμένουν στο νέο εστιατόριο του Conrad Athens The Ilisian
Μια αυθεντική zero-waste γευστική εμπειρία σε περιμένει στο Κοκκάρι
Η Κυψέλη έχει το δικό της μεξικάνικο
Χωρίς ταμπέλα, το βρίσκεις επειδή απλά κάποιος σε έφερε εδώ
Ψαράκια πεντάφρεσκα σε κλασικές κυρίως συνταγές, μαζί και κάποιοι νεωτερισμοί
Ο Νίκος Καραθάνος δημιουργεί πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στη γνώριμη γεύση της ελληνικής οικογένειας και τη σύγχρονη γαστρονομική έκφραση
Μια διαφορετική εκδοχή της αθηναϊκής εμπειρίας: πιο φωτεινή, πιο χαλαρή και σίγουρα πιο ψηλά
Μια μικρή, καλοκαιρινή απόδραση από την καθημερινότητα
Η εμπειρία στο Point A κινείται ανάμεσα στο εστιατόριο και το bar, δύο διαφορετικές ατμόσφαιρες που λειτουργούν συμπληρωματικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.