- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Queen Bee: Το καινούργιο μπιστρό στο Κολωνάκι είναι πανέμορφο
Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά
Βρίσκεται σε σημείο-φιλέτο του Κολωνακίου, στη γωνία της Π. Ιωακείμ με την Πλουτάρχου, έχει ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Καλύβα (δικά του και τα ακριβώς διπλανά Capanna και Καλαμάκι - Κολωνάκι, και τα δύο με μεγάλο κοινό), την αναμόρφωση του χώρου τη «χρωστάει» στο εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.
Οι ομορφιές αρχίζουν από την είσοδο –έχει μάλλον την ωραιότερη πόρτα που έχω δει τελευταία–, μέσα όλα είναι φίνα, φωτεινά, λαμπερά και αποπνέουν ζωντάνια. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και (όσον αφορά τα αρτοποιήματα), τα υπογράφει ο Kamel Saci, μέγας Γάλλος boulanger που ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη.
Ανοίγει στις 8 το πρωί με καφέδες της νεοϋορκέζικης For Five, σερβίρει breakfast, brunch, αυγά κάθε είδους και προτίμησης, κρουασάν, cinnamon rolls, πίτες, ψωμιά επτάσπορα, με ντίνκελ, με προζύμι, όλα από βιολογικά άλευρα φυσικής ωρίμανσης και με βούτυρα περίφημα της Νορμανδίας. Κι ακόμη, έχει γιαούρτια με θυμαρίσιο μέλι από Κύθηρα, χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, χυμούς από μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης, τσάγια του ονείρου. Τα σάντουιτς γεμίζουν με roast beef ή σολομό, ή κοτόπουλο ή είναι veggie, μεγάλη η έμφαση που δίνεται σε οτιδήποτε healthy, αυτό το κομμάτι μάλιστα το επιμελείται με πολλές προτάσεις η νεαρή διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά (crafted by... Sabrilliance γράφει ο κατάλογος).
Για τους υπόλοιπους που στα υγιεινά σφυρίζουμε αδιάφορα, ο επίσης φερμένος από Νέα Υόρκη σεφ Sam Lamboglia ετοιμάζει σαλάτες, mac ’n’ cheese με καραβίδες, T-bone steak με τηγανητό πατατίνι, beef και chicken burgers, πιάτα ημέρας τα οποία συνδυάζει κανείς με κάποιο κρασί, ή ένα signature κοκτέιλ, άκουσα για το Bloody Mary τους (φυσικά με χυμό φυσικής ντομάτας) τα καλύτερα.
Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλό φαγητό, καλές τιμές και μια πλατεία που μοιάζει με χωριό
Το νέο σποτ του κέντρου της Θεσσαλονίκης
Πάνω στην παραλία της Βάρκιζας σε περιμένει για φρέσκο ψαράκι και πολλούς μεζέδες δίπλα στο κύμα
Και πολλά ακόμα παραδοσιακά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας
Το εστιατόριο-έκπληξη που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Σε περιμένει στην Αποστόλου Παύλου σερβίροντας φαγητό με ψυχή και θέα καρτ-ποστάλ
Στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη γίνεται το σώσε!
Εδώ οι άνθρωποι μαγειρεύουν με ό,τι τους δίνει το μποστάνι τους και η άγρια φύση
Λειτουργεί από το 1937 περνώντας από πατέρα σε γιο
Από κλασικά τηγανητά μέχρι ωμά θαλασσινά, εκεί θα βρεις εκλεκτούς καλοκαιρινούς μεζέδες
Ο πιο καλοκαιρινός λόγος για να έρθεις στον Νέο Κόσμο
Διαμονή με θέα στο λιμανάκι, φρέσκα ψάρια, παραδοσιακές γεύσεις και η αυθεντική πλευρά των Συβότων μέσα από μια οικογενειακή εμπειρία
Ωραία μεσογειακή κουζίνα και ακόμη ωραιότερα γλυκά
Από το μενού ξεχωρίζουν η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο γαρίδας και τα κρέατα στη σχάρα
Δέκα ορόφους πάνω από το έδαφος σε περιμένει μια άλλη Αθήνα
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα απολαύσεις specialty καφέ, δροσερούς χυμούς και αγαπημένα πιάτα brunch
Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1906 αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά του τόπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.