- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Queen Bee: Το καινούργιο μπιστρό στο Κολωνάκι είναι πανέμορφο
Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά
Βρίσκεται σε σημείο-φιλέτο του Κολωνακίου, στη γωνία της Π. Ιωακείμ με την Πλουτάρχου, έχει ιδιοκτήτη τον Παναγιώτη Καλύβα (δικά του και τα ακριβώς διπλανά Capanna και Καλαμάκι - Κολωνάκι, και τα δύο με μεγάλο κοινό), την αναμόρφωση του χώρου τη «χρωστάει» στο εξαιρετικό αρχιτεκτονικό γραφείο K-Studio των αδελφών Καραμπατάκη.
Οι ομορφιές αρχίζουν από την είσοδο –έχει μάλλον την ωραιότερη πόρτα που έχω δει τελευταία–, μέσα όλα είναι φίνα, φωτεινά, λαμπερά και αποπνέουν ζωντάνια. Ανοίγει από τις 8 το πρωί, τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά και (όσον αφορά τα αρτοποιήματα), τα υπογράφει ο Kamel Saci, μέγας Γάλλος boulanger που ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη.
Ανοίγει στις 8 το πρωί με καφέδες της νεοϋορκέζικης For Five, σερβίρει breakfast, brunch, αυγά κάθε είδους και προτίμησης, κρουασάν, cinnamon rolls, πίτες, ψωμιά επτάσπορα, με ντίνκελ, με προζύμι, όλα από βιολογικά άλευρα φυσικής ωρίμανσης και με βούτυρα περίφημα της Νορμανδίας. Κι ακόμη, έχει γιαούρτια με θυμαρίσιο μέλι από Κύθηρα, χειροποίητες μαρμελάδες με ή χωρίς ζάχαρη, χυμούς από μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης, τσάγια του ονείρου. Τα σάντουιτς γεμίζουν με roast beef ή σολομό, ή κοτόπουλο ή είναι veggie, μεγάλη η έμφαση που δίνεται σε οτιδήποτε healthy, αυτό το κομμάτι μάλιστα το επιμελείται με πολλές προτάσεις η νεαρή διαιτολόγος Σαμπρίνα Χωραφά (crafted by... Sabrilliance γράφει ο κατάλογος).
Για τους υπόλοιπους που στα υγιεινά σφυρίζουμε αδιάφορα, ο επίσης φερμένος από Νέα Υόρκη σεφ Sam Lamboglia ετοιμάζει σαλάτες, mac ’n’ cheese με καραβίδες, T-bone steak με τηγανητό πατατίνι, beef και chicken burgers, πιάτα ημέρας τα οποία συνδυάζει κανείς με κάποιο κρασί, ή ένα signature κοκτέιλ, άκουσα για το Bloody Mary τους (φυσικά με χυμό φυσικής ντομάτας) τα καλύτερα.
Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πιο διαχρονικό ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας έχει πολλά και ωραία για την καινούργια σεζόν
Και μαζί σπιτικά τυριά, σαλάτες από μποστάνι, κεμπαπάκια και άλλα βουνίσια
Οι διάφανοι, ατμοσφαιρικά φωτισμένοι θόλοι (igloos) δημιουργούν έναν ιδιωτικό, προστατευμένο και φιλόξενο χώρο για δείπνο
Το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο συναντά την κομψότητα ενός παριζιάνικου bistro
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ιαπωνικό comfort street food
Το μενού, το οποίο επιμελείται ο ιδιοκτήτης και σεφ Έλβι-Δημήτρης Ζύμπα, σπάει τους κανόνες με instant-classic πιάτα
Από το 2009 παραμένει το πιο δημοφιλές ταϊλανδέζικο της πόλης
Και πανκ και αριστοκρατικό, αξέχαστη κρεατοφαγία στο Κολωνάκι
Μία από τις εστιατορικές αφίξεις που θα μας απασχολήσουν πολύ φέτος
Το δημοφιλές εστιατόριο του Συντάγματος κατεβαίνει στα νότια από το Abros Group
Στην Αίγινα, ένας νέος σεφ συναντά τον κόσμο μέσα από τη γεύση, κρατώντας την ελληνική παράδοση στο κέντρο της κουζίνας του. Μιλήσαμε μαζί του.
Ένα γνώριμο στέκι άλλαξε πρόσωπο και το opening party έδειξε πως η Καλλιθέα ήταν ήδη έτοιμη για την επιστροφή του
Φαΐν θεϊκόν γκουρμέ ποντιακόν τ’ομμάτιαν σ’ να βλέπνε!
Συνοικιακό, παλαιάς κοπής κλασικό καφέ με κάθε του πιάτο μπουκιά και συχώριο
Το μυστικό ενός burger δεν βρίσκεται σε ένα μόνο συστατικό
Εδώ, η πρώτη ύλη δεν κρύβεται πίσω από περίπλοκες τεχνικές ή υπερβολικές σάλτσες
Φαγητό, cocktails, μουσική, graffiti, merch outfits και μπόλικη… αλητεία
Το burger όπως πρέπει να είναι
Και μάλιστα μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια
Ένα burger spot με ξεκάθαρη ταυτότητα, όπου η απλότητα δεν σημαίνει έλλειψη φαντασίας, αλλά γευστική ακρίβεια.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.