- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Entryfish: Πολύ Moda το ψάρι…
Εδώ θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού
Πριν ενάμιση μήνα περίπου γράφαμε στην Αthens Voice για την «κάθοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», εννοώντας όλα τα θεσσαλονικιά ονόματα που κατέβηκαν «νότια» και έδωσαν άλλη χάρη στα εστιατορικά πράγματα της Αθήνας. Δεν προλάβαμε την τελευταία τελευταία άφιξη εκ Βορρά, το Entryfish, που άνοιξε στις αρχές του Μάρτη και μάλιστα σε πόστο κεντρικό της πόλης, την οδό Σκουφά. Έσπευσα! Γιατί και ξακουστό είναι το «βόρειο», γιατί ένας εκ των συνιδιοκτητών είναι ο Νίκος Βαρβέρης των extravagant INTERNI και MODA BAGNO, οπότε φαντάστηκα αμέσως τα καλύτερα.
Πήγα λοιπόν προχτές, Κυριακή μεσημέρι. Ο χώρος όχι τεράστιος, μοντέρνα πολυτελής και μελετημένα διαμορφωμένος από τον Θεσσαλονικιό αρχιτέκτονα Βασίλη Καραλάζο. «Ξεκινάει» με μακριές βελούδινες κουρτίνες στην είσοδο, τραπέζια φαγητού κι ένα μεγάλο υπέροχο κεντρικό μπαρ (ψηλά stools, «μαρμάρινη» και φωτιζόμενη επιφάνεια). Η εντύπωση της χαμηλόφωνης και σούπερ μοδάτης πολυτέλειας που εισπράττεις μόλις μπαίνεις, ολοκληρώνεται με μια εξαιρετικά χαριτωμένη έκπληξη όσο προχωράς προς το βάθος του καταστήματος. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα άλλο section, πάλι με τραπέζια φαγητού, καναπέδες και κομψές καρέκλες, όλα τους μέσα σε… οργιαστική βλάστηση!
Στο Entryfish, για να περάσουμε στα «κυρίως», θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού. Περάσαμε στα ενδότερα του… κήπου, διαλέξαμε ψάρια ολόφρεσκα, σαργούς. Υπήρχαν και στείρες (το αγαπημένο μου ψάρι, πολύ μεγάλο, δυστυχώς, για δύο άτομα), σκορπίνες, μπαρμπουνάκια, τσιπούρες πελαγίσιες. Ξανά στο τραπέζι συμπληρώσαμε με τα λοιπά. Μια πιατέλα με ολόφρεσκα κυδώνια, στρείδια, φούσκες και γυαλιστερές, γόνο καλαμαριού με πέστο μαϊντανού – απλά εξαιρετικό, ταραμοσαλάτα την οποία δεν μπορώ ποτέ να αρνηθώ και καλά κάνω, γιατί τούτη εδώ ήταν φτιαγμένη σαν από χέρι μερακλίδικης μαμάς, μια σαλάτα από βραστά χόρτα μαζί με ωραίους ξινούτσικους βολβούς –πολύ μας άρεσε αυτή η «μοντέρνα» πινελιά-προσθήκη.
Ιδανικά φαγωμένοι, ρίχνοντας τις ματιές μας στα celebrities που έκαναν… entry κάθε τόσο, χαλαρωμένοι από την ωραία μουσική και το λευκό βαρελίσιο μοσχοφίλερο του Τσέλεπου, στης «φύσης την αγκαλιά» κυριολεκτικά μέσα, περάσαμε στα γλυκά. Τα οποία ήρθαν (περίεργος και πολύ νόστιμος χαλβάς σχάρας (!!!) με παγωτό και τάρτα λεμόνι), μαζί με μια μεγάλη σαμπανιέρα με τα ποτά της χώνεψης που κερνάει το μαγαζί – μεταξύ τους και το πανάκριβο Vinsanto του Αργυρού, παρακαλώ!
ο Entryfish, να ξέρεις, φέρνει φρέσκα ψάρια και ολοζώντανα θαλασσινά από Θερμαïκό και άλλους ψαρότοπους της Ελλάδας. Κι ακόμη πως είναι ανοιχτό κάθε μέρα και Κυριακή, από τη 1.00 το μεσημέρι, και σερβίρει μέχρι πολύ αργά, ενώ μαθαίνω ότι κάθε του νύχτα είναι καυτή, μουσικές και χοροί κρατάνε όλο τον κόσμο μέχρι τις 3-4 το πρωί.
ENTRYFISH, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3617.666, και τιμές καλές για το είδος και την ποιότητα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.