- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Έχει κάτι νοσταλγικό και ταυτόχρονα οικείο η γειτονιά των Πετραλώνων που σε κάνει να την ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Κι όταν τα καλά μέρη συνδυάζονται και με καλό φαγητό, τότε είναι που ο έρωτας γίνεται αγάπη παντοτινή. Η γραφική μονοκατοικία του «Κύριου Χου», με τα υπέροχα μωσαϊκά, τα ψηλοτάβανα φωτεινά δωμάτια, τους διακριτικά χρωματισμένους τοίχους και την παραδοσιακή επίπλωση που θυμίζει παλιό καφενείο, είναι αναμφίβολα ένα από αυτά τα καλά και αγαπημένα στέκια για καφέ ή πρωινό τα σαββατοκύριακα.
Χαρούμενα πρόσωπα, hip παρέες, φιλόξενη ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση. Όλα σε κάνουν να επιστρέφεις με κάθε ευκαιρία στην πόρτα του Κύριου Χου. Το μενού είναι μια «βίβλος» για τους foodies του αθηναϊκού κέντρου. Και όταν ο καιρός ανοίγει το απολαμβάνεις στην πανέμορφη και ηλιόλουστη αυλή του. Το σαββατοκύριακό σου φτιάχνεται με τις καλύτερες - και πιο λαχταριστές - εικόνες:
Θα δοκιμάσεις αυγά ποσέ (με ή χωρίς τη σάλτσα Hollandaise), συνδυασμένα με τραγανό χωριάτικο ψωμί και δυο φέτες προσούτο. «Ποίημα» και το γαλλικό τοστ με ψωμάκια μπριός πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη, κομμάτια μπανάνας και μέλι. Όλα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις. Θα πας πολλές φορές όμως. Την επόμενη θα πάρεις σάντουιτς chorizo, με τυρί τσένταρ, ρόκα και μανιτάρια. Πραγματικά θεσπέσιο.
Οι ντόπιοι και οι πιο παραδοσιακοί τύποι, θα πάνε για τον ελληνικό τους καφέ από νωρίς το πρωί, ο καθένας με τις ώρες του... Το σαββατοκύριακο πάντως έχει πολλά να σου δώσει και για να μην χάσεις καμία στιγμή του θα δοκιμάσεις και το deep purple κοκτέιλ του Κύριου Χου με λικέρ μαστίχα, λευκό κρασί, λάιμ και πικραμύγδαλο!
Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, 210 3423972
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.