Resto

Mezze, γιατί η καρδιά του μεζέ χτυπάει στη Γλυφάδα

Μερακλίδικες λιχουδιές της θάλασσας και της στεριάς

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377291-778824.jpg

Χρωματιστές καρέκλες, πρωτότυπα φωτιστικά που αγαπούν το upcycling, ένα vintage ραδιοφωνάκι και εκείνο το τέλειο τιρκουάζ κλουβί που θέλεις να πάρεις σπίτι σου. Ο cozy χώρος του Mezze είναι στην πραγματικότητα το φιλόξενο σαλόνι που πάντα ονειρευόσουν. Μόνο που από την κουζίνα του βγαίνουν μεζεδάκια που εσύ δεν θα έφτιαχνες ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.

Χωρίς παρεξήγηση, ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε δεινοί μάγειρες (όχι;), αλλά μόνο επαγγελματίες σεφ μπορούν να συναγωνιστούν αυτό το εκπληκτικό γιουβετσάκι με γαρίδες. Ή αυτές τις εντυπωσιακές σούβλες (με κοτόπουλο, black angus ή σολομό) που χρειάζονται δύο (τουλάχιστον) άτομα για να το «καταφέρουν». Ή εκείνες τις αλησμόνητες μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο. Για να μη μιλήσω για το καβουροπίλαφο…

Όσον αφορά τις επιλογές, το debate της παρέας μοιάζει δύσκολο… Αλλά στ’ αλήθεια, οι υπέρμαχοι των θαλασσινών και οι ορκισμένοι λάτρεις των κρεατικών βγαίνουν εξίσου κερδισμένοι. Θαλασσομεζέδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου και κρεατομεζέδες τόσο νόστιμοι που δεν μπορείς να αφήσεις κάτω το πιρούνι. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος πιο απαιτητικός; Ίσως μια χορτοφαγική πρόταση και το Mezze δεν θα του χαλάσει το χατίρι.

Τι καλύτερο για να τα συνοδέψεις όλα αυτά, αν όχι κάποιο πολύ καλό απόσταγμα; Ούζο, τσίπουρο, κρητική ρακή, ακόμα και κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, εσύ αποφασίζεις. Όσο για τις τιμές, είναι value for money, όπως άλλωστε υπαγορεύει η φιλοσοφία του ομίλου Καστελόριζο, στον οποίο ανήκει και το Mezze.

Αγγ. Μεταξά 34 και Φοίβης 11, Γλυφάδα, 210 8980480, Fb: MEZZE Glyfada

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ