- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Po’ Boys… Σαν να λέμε «Oh boy, τι μαγείρεψες πάλι!»
Λιχουδιές του Αμερικάνικου Νότου από το food truck του Mama Roux. Φάτε τις όλες στη Ζυθογνωσία 2017
Το Po’ Boys πρωτοσυστήθηκε στο (πεινασμένο) αθηναϊκό κοινό πέρυσι τα Χριστούγεννα. Το ντεμπούτο του έγινε στα πλαίσια του Athens Food Market και το ίδιο κατασκήνωσε στην πλατεία Κοτζιά για δύο εβδομάδες. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι υπήρχε άνθρωπος που πλήρωνε καθημερινά την είσοδο του φεστιβάλ αποκλειστικά και μόνο για να παίρνει πακέτα από το Po’ Boys για το σπίτι. Από τότε εμφανίστηκε και σε άλλα φεστιβάλ (όπως το Athens Street Food Festival 2017), σε pop up συναντήσεις (όπως τα Street Food ‘n’ Tunes), και μερικές φορές στο πατρικό του σπίτι, στο Mama Roux.
Ναι, το Po’ Boys είναι στην ουσία η καντίνα του Mama Roux και έχει για μάγειρα επίσης τον σεφ του αγαπημένου εστιατορίου, Βασίλη Σπόρο. Γιατί όμως Po’ Boys; Θα σας πω. Το 1929 στη Νέα Ορλεάνη γίνεται μια μεγάλη απεργία στα τραμ. Τα εστιατόρια τάιζαν τους απεργούς με σάντουιτς και τους φώναζαν “poor boys”, δηλαδή «φτωχόπαιδα». Στη διάλεκτο του αμερικάνικου νότου το “Poor Boy” έγινε “Po’ boy” και ταυτίστηκε με τα σάντουιτς των απεργών.
Αυτά τα σάντουιτς θα δοκιμάσεις; Περίπου. Δηλαδή, δεν ξέρω πώς ακριβώς ήταν τα σάντουιτς που μοιράζονταν στην απεργία του 1929, αλλά οι γνήσιες νοτιοαμερικάνικες barbecue λιχουδιές του Βασίλη δεν παίζονται. «Ούτε εγώ είχα δοκιμάσει αυθεντικό barbecue μέχρι που ταξίδεψα στην Αμερική», λέει ο Βασίλης. Όταν γύρισε, άρχισε τα πειράματα. Πρώτα σε ένα αυτοσχέδιο καπνιστήριο στην ταράτσα του Mama Roux. Έπειτα, σχεδίασε μόνος του ένα μεγαλύτερο καπνιστήριο που κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα με ειδική παραγγελία. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πουθενά στην Ελλάδα. Τα κρέατα καπνίζονται σε σταθερή θερμοκρασία στους 120°C και δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε ιδέα έχεις για το τι σημαίνει barbecue.
Δοκίμασα το Pulled Pork Po’ Boy, ένα burger με brioche ψωμάκι και χοιρινή σπάλα ψημένη μέχρι το σημείο να λιώσει, τα Spare Ribs, χοιρινά παϊδάκια με καπνιστές άκρες, γλασαρισμένες με Bourbon, το Brisket Po’ Boy με στήθος βοδινού ανάμεσα σε ένα αφράτο ψωμάκι, τέλεια συνδυασμένο με μια χειροποίητη σάλτσα Creole mayo. Το αγαπημένο μου έγινε όμως το Smoked Turkey BLT. Λεπτές φέτες σιγοκαπνισμένης γαλοπούλας σε φόρμα ολικής άλεσης με sauce tartare, ντομάτα και μαρούλι iceberg. Μια αποκάλυψη. Αυτό είναι ένα ειδικό μενού που ο Βασίλης ετοίμασε για τη Ζυθογνωσία 2017 η οποία και θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Τον Δεκέμβριο όμως το Po’ Boys θα ανοίξει το δικό του στέκι στου Ψυρρή. Όχι, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τότε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.