- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η ταβέρνα του Χάρη στη Νάξο είναι απλά συγκλονιστική
Για πολλούς έχει την καλύτερη παραδοσιακή κουζίνα σε ολόκληρο το νησί
Ο Γιώργος Πίττας εξηγεί γιατί η ταβέρνα του Χάρη στη Νάξο με την παραδοσιακή κουζίνα είναι συγκλονιστική.
Οι Εγγαρές βρίσκονται πάνω στον δρόμο που ξεκινάει από τη Χώρα της Νάξου πηγαίνοντας προς τον Απόλλωνα και είναι γνωστές για τα περιβόλια και τα τρεχούμενα νερά τους. Δυο χιλιάδες διακόσια στέμματα εσπεριδοειδή –μεταξύ των οποίων και το κίτρο της Νάξου– βερίκοκα και ζαρζαβατικά δημιουργούν μια σταθερή απασχόληση για τους κατοίκους του χωριού, αλλά και ένα πανέμορφο τοπίο που έκανε τον Καζαντζάκη να ομολογήσει ότι οι Εγγαρές είναι ένας παράδεισος!
Τα τελευταία χρόνια η φήμη του χωριού ενισχύθηκε από την ταβέρνα του Χάρη. Μια οικογενειακή ταβέρνα που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού δίπλα στο σχολείο, που για πολλούς έχει την καλύτερη παραδοσιακή κουζίνα σε ολόκληρο το νησί. Με δικά τους τα κρεατικά (αρνιά, κατσίκια, μοσχάρια, κουνέλια, κοκκόρια) αλλά και τις τριακόσιες κότες που τους προσφέρουν πολλά αυγά, η Ευγενία Αρσένη – η σύζυγος του Χάρη – δημιουργεί καταπληκτικά εδέσματα. Το πιο διάσημο είναι η ομελέτα με το λιγότερο δέκα αυγά αλανιάρας κότας, πατάτες ντόπιες και γραβιέρα Νάξου. Δεν είναι λίγοι οι πελάτες που χορτασμένοι και σκασμένοι από τις μεγάλες μερίδες παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ομελέτας μαζί τους -take away- για να την απολαύσουν την επόμενη μέρα για πρωινό!
Η δουλειά στην κουζίνα είναι μοιρασμένη. Ο Χάρης – από 25 χρονών στις κουζίνες, έφτιαξε τη δική του ταβέρνα το 1988 – αναλαμβάνει την ψησταριά. Παϊδάκια, μπιφτέκια, εξαιρετικό λουκάνικο από τρία διαφορετικά κρέατα (κατσίκι, μοσχάρι, χοίρος), μπριζόλες.
Η χρυσοχέρα κυρά Ευγενία έχει αναλάβει τα μαγειρευτά. Τη ζούλα (γίδα) βραστή, κόκορα κοκκινιστό, αρνί φρικασέ, κουνέλι λεμονάτο. Τίποτα δεν είναι μαγειρεμένο χωρίς φροντίδα. Ακόμα και τα ταπεινά γεμιστά κολοκυθάκια έχουν ανεπανάληπτη γεύση περιέχοντας στη γέμισή τους τόσα υλικά: κιμά, κρεμμύδια ξερά και χλωρά, κολοκύθι τριμμένο, καρότο, άνηθο, ντομάτα, μαϊντανό. Περισσότερα.
*Για την πατάτα Νάξου διαβάστε εδώ.
**Για τα ναξιώτικα τραγούδια διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.