- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Με τα ωμά καλή σχέση δεν είχα. Εγώ και η γεύσή της μακρινής Ιαπωνίας δηλώναμε δυο ξένοι. Στην πορεία όμως -κάτι οι κακές παρέες, κάτι η Rei Kawakubo, κάτι το ανοιχτό μου πνεύμα- με έκπληξη άρχισα να καταλαβαίνω την προδοσία που μου έπαιζε η ίδια μου η γλώσσα!
Μικρό, κομψό, εύκολο, το σούσι θα το φάμε στην τελευταία και πιο trendy εκδοχή, αυτή που ήρθε απ’ το Λονδίνο και για την οποία όλοι, sushi lovers και λιγότερο φανατικοί, γνωρίζουνε και μιλάνε: τα «Υο! Sushi». Σ᾿ ένα χώρο μοντέρνο, νεανικό, με δυναμική γιαπωνέζικής κουλτούρας σε σούπερ σύγχρονη δυτική βερσιόν και νοοτροπία μαζικής σίτισης, το «Yo! Sushi» θα σε κάνει ν’ αλλάξεις όσα μέχρι τώρα ήξερες. Ένας κυλιόμενος ιμάντας (μεγαλύτερος ο δικός μας και απ’ αυτούς του Λονδίνου, με μήκος 65 μ.) περνάει τα πιάτα από μπροστά σου και εσύ μπορείς να απλώσεις το χέρι για να πάρεις όσα θες και με όποια σειρά θες. Καθισμένος στο σκαμπό απέναντι από μια μεγάλη flat οθόνη, που είναι συνδεδεμένα με γιαπωνέζικο κανάλι, Θα ’χεις μπροστά σου πιατάκια, τα ατομικά σου wasabi, σόγια, τζἰντζερ και όλα όσα Χρειάζεσαι για να φας. Δηλαδή τσοπστικς, αλλά και κάτι αλλά ξυλάκια με τα οποία εύκολα μπορούν να φάνε όλοι, χαρτοπετσέτες ποτήρι και η δική σου βρύση με τρεχούμενο νερό. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου (το μενού περιλαμβάνει 160 Ζεστά και κρύα πιάτα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, Θαλασσινά, νουντλς και σούπες) με μπίρα, κρασί (και μικρό μπουκάλι) ἡ, ακόμα πιο καλό, με μια Moet Chandon (επίσης σε μικρό μπουκαλι). Εδώ να σου πω πως ό,τι παίρνεις από τον ιμάντα έχει γύρω του διακριτικά στοιχεία που σου λένε τι τρως άλλο και πόσο θα το πλερώσεις. Δηλαδή, ένα πιάτο με ταμπέλα «Θ» και ροζ γραμμή σημαίνει ότι τρως θαλασσινά αξίας 6 ευρώ. Αν δεν έχεις καταλάβει, μπορείς να πατήσεις το κόκκινο κουμπί μπροστά σου και με γιαπωνέζική ταχύτητα μια νεαρή ευγενέστατη σερβιτόρα με μίνι japan look φόρεμα θα λύσει κάθε σου απορία. Να πας όλες τις μέρες της εβδομάδας -προς το παρόν σ’ αυτό της Τσακάλωφ, σύντομα στο Ψυχικό και στην Κηφισιά, ενώ λίγο αργότερα και στη Θεσσαλονίκη-, είναι ανοιχτό συνέχεια, 12.00 το πρωί με 12.00 το βραδύ. Μην πας πολύ αργά γιατί κάποια ζεστά θα έχουν τελειώσει, ενώ να ξέρεις ότι τις ώρες αιχμής θα περιμένεις λίγο στην είσοδο μέχρι ν’ αδειάσει κάποιο σκαμπό (περιττό να σου πω ότι ήδη γίνεται χαμός, ηθοποιοί, πολιτικοί, στυλίστες, μικροί, μεγάλοι, όλοι αλλαξοπίστησαν). Προτού φύγεις πιες ένα σφηνάκι παγωμένης βότκας, που δένει με τις παραπάνω γεύσεις και θα σου φτιάξει την όρεξη για μια μους σοκολάτα της Ιρέν, από τις πιο ωραίες και δυτικές που έχω φάει. Τέλος, μην ξεχνάς, οι Γιαπωνέζοι λόγω διατροφής ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό στον πλανήτη μας. Για σκέψου το καλύτερα. Το «Yo! Sushi» εξάλλου και take away έχει, και delivery.
Yo! Sushi: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, 2103600418
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.