- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Με τα ωμά καλή σχέση δεν είχα. Εγώ και η γεύσή της μακρινής Ιαπωνίας δηλώναμε δυο ξένοι. Στην πορεία όμως -κάτι οι κακές παρέες, κάτι η Rei Kawakubo, κάτι το ανοιχτό μου πνεύμα- με έκπληξη άρχισα να καταλαβαίνω την προδοσία που μου έπαιζε η ίδια μου η γλώσσα!
Μικρό, κομψό, εύκολο, το σούσι θα το φάμε στην τελευταία και πιο trendy εκδοχή, αυτή που ήρθε απ’ το Λονδίνο και για την οποία όλοι, sushi lovers και λιγότερο φανατικοί, γνωρίζουνε και μιλάνε: τα «Υο! Sushi». Σ᾿ ένα χώρο μοντέρνο, νεανικό, με δυναμική γιαπωνέζικής κουλτούρας σε σούπερ σύγχρονη δυτική βερσιόν και νοοτροπία μαζικής σίτισης, το «Yo! Sushi» θα σε κάνει ν’ αλλάξεις όσα μέχρι τώρα ήξερες. Ένας κυλιόμενος ιμάντας (μεγαλύτερος ο δικός μας και απ’ αυτούς του Λονδίνου, με μήκος 65 μ.) περνάει τα πιάτα από μπροστά σου και εσύ μπορείς να απλώσεις το χέρι για να πάρεις όσα θες και με όποια σειρά θες. Καθισμένος στο σκαμπό απέναντι από μια μεγάλη flat οθόνη, που είναι συνδεδεμένα με γιαπωνέζικο κανάλι, Θα ’χεις μπροστά σου πιατάκια, τα ατομικά σου wasabi, σόγια, τζἰντζερ και όλα όσα Χρειάζεσαι για να φας. Δηλαδή τσοπστικς, αλλά και κάτι αλλά ξυλάκια με τα οποία εύκολα μπορούν να φάνε όλοι, χαρτοπετσέτες ποτήρι και η δική σου βρύση με τρεχούμενο νερό. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου (το μενού περιλαμβάνει 160 Ζεστά και κρύα πιάτα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, Θαλασσινά, νουντλς και σούπες) με μπίρα, κρασί (και μικρό μπουκάλι) ἡ, ακόμα πιο καλό, με μια Moet Chandon (επίσης σε μικρό μπουκαλι). Εδώ να σου πω πως ό,τι παίρνεις από τον ιμάντα έχει γύρω του διακριτικά στοιχεία που σου λένε τι τρως άλλο και πόσο θα το πλερώσεις. Δηλαδή, ένα πιάτο με ταμπέλα «Θ» και ροζ γραμμή σημαίνει ότι τρως θαλασσινά αξίας 6 ευρώ. Αν δεν έχεις καταλάβει, μπορείς να πατήσεις το κόκκινο κουμπί μπροστά σου και με γιαπωνέζική ταχύτητα μια νεαρή ευγενέστατη σερβιτόρα με μίνι japan look φόρεμα θα λύσει κάθε σου απορία. Να πας όλες τις μέρες της εβδομάδας -προς το παρόν σ’ αυτό της Τσακάλωφ, σύντομα στο Ψυχικό και στην Κηφισιά, ενώ λίγο αργότερα και στη Θεσσαλονίκη-, είναι ανοιχτό συνέχεια, 12.00 το πρωί με 12.00 το βραδύ. Μην πας πολύ αργά γιατί κάποια ζεστά θα έχουν τελειώσει, ενώ να ξέρεις ότι τις ώρες αιχμής θα περιμένεις λίγο στην είσοδο μέχρι ν’ αδειάσει κάποιο σκαμπό (περιττό να σου πω ότι ήδη γίνεται χαμός, ηθοποιοί, πολιτικοί, στυλίστες, μικροί, μεγάλοι, όλοι αλλαξοπίστησαν). Προτού φύγεις πιες ένα σφηνάκι παγωμένης βότκας, που δένει με τις παραπάνω γεύσεις και θα σου φτιάξει την όρεξη για μια μους σοκολάτα της Ιρέν, από τις πιο ωραίες και δυτικές που έχω φάει. Τέλος, μην ξεχνάς, οι Γιαπωνέζοι λόγω διατροφής ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό στον πλανήτη μας. Για σκέψου το καλύτερα. Το «Yo! Sushi» εξάλλου και take away έχει, και delivery.
Yo! Sushi: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, 2103600418
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρείδια, γαλλικά κρασιά και μια άφθαστη κρεμμυδόσουπα μέσα στο Athens Street Hub
Δεν μετρά ούτε δέκα μέρες στο βιογραφικό του αλλά ήδη γίνεται χαμός
Με αυτά φτιάχνει ασυνήθιστα cocktails, έχει και ένα πραγματικά νόστιμο μενού
Το Burgerilla είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό burger joint
14 χρόνια πετυχημένης πορείας στον χώρο της αθηναϊκής εστίασης
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.