- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Mr Pug’s Canteen, λαϊκό γκουρμέ στο καινούργιο του Χαλανδρίου
Ο Γιώργος Βενιέρης, η ομάδα του και το φαγητό του δρόμου
Γυρίζει, μυρίζει και σταματημό δεν έχει! Ο Γιώργος Βενιέρης ταξιδεύει στην Ασία, στήνει pop up στέκια στη Γερμανία, κρατάει το τιμόνι της κουζίνας του Oozora στην Κηφισιά, μόλις ανοίξει ο καιρός αρμενίζει για Μύκονο για να βρεθεί στο ολόδικό του Mr Pug, το ασιατικό εστιατόριο που κάποιοι θεωρούν το καλύτερο του είδους του στη χώρα…!
Στον… ελεύθερο χρόνο του προλαβαίνει να καταπιαστεί με ένα ακόμη πρότζεκτ, την καντίνα του Μυκονιάτη Mr Pug που ανοίγει τις πόρτες στο κοινό αμέσως μετά το Πάσχα στο Χαλάνδρι. «Το Mr Pug’s Canteen είναι ένα “παράθυρο” πάνω στην Κατσουλιέρη και φτιάχτηκε όχι για να…γαστρονομήσω αλλά για να αλητέψω. Μου αρέσουν τόσο πολύ οι γεύσεις του δρόμου. Θα είναι ανοιχτό από το πρωί με φοβερούς καφέδες της Taf, νομίζω όμως ότι το κοινό του θα είναι οι ξενύχτηδες ή οι πολύ πρωινοί», μας λέει ο σεφ.
Και μαζί με την ομάδα του φτιάχνει bao buns –τα ασιατικά ψωμάκια ατμού που ο ίδιος πρωτολάνσαρε το 2011 και κάνανε στην πορεία τρελό σουξέ στα γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας αλλά και…στο φυσικό τους χώρο, τα ταπεινά street food-άδικα. Τα γεμίζουν με μαριναρισμένη πανσέτα, υπάρχει και Bao Dog με λουκάνικο και αποξηραμένο καπνιστό τόνο, και XL Burger Bao, και Breakfast Bun με scrambled eggs. Η γλυκιά στιγμή έρχεται μέσα από μια σειρά churros, (ισπανικοί λουκουμάδες), σε εκδοχές καραμέλα-αλάτι, σοκολάτα-τζίντζερ, κανέλα-ζάχαρη (κι αγάπη). Οι μουσικές θα είναι ωραίες και alternative, μαθαίνω όμως ότι θα εμφανίζονται και γνωστοί χιπ χοπάδες σε ξαφνικά και απρογραμμάτιστα live.
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 2106824001
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.