- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αθήρι, η παράδοση αλλιώς
Σε μια όμορφη μονοκατοικία στο κέντρο της Αθήνας, η παράδοση παντρεύεται με την τεχνική και ο Αλέξανδρος Καρδάσης καταστρώνει ασύλληπτους συνδυασμούς αντλώντας έμπνευση κυρίως από την ελληνική κουζίνα.
Το άκρως ανανεωμένο εστιατόριο επιβεβαιώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν είναι άλλα από την πίστη στην παράδοση και την αγάπη για δημιουργία. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, διακοσμημένος σε γήινες αποχρώσεις, δημιουργεί μια οικεία και φιλική ατμόσφαιρα ενώ ο καταπράσινος, χαλαρωτικός κήπος θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στο κέντρο της Αθήνας.
Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και με πίστη στους Έλληνες παραγωγούς, το Αθήρι δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα που πατάνε σε γνώριμες γεύσεις και, όπως πάντα, προκαλούν ενθουσιώδη σχόλια. Με πάθος για το καλό φαγητό, ο βραβευμένος chef του εστιατορίου Αλέξανδρος Καρδάσης, προσφέρει απλόχερα απολαυστικές δημιουργίες και ένα πρωτότυπο μενού που ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων. Σαλάτα με ρόκα, iceberg, ρόδι, ηλιόσπορους, δυόσμο και προσούτο Δράμας σε σάλτσα από cranberries, δίπλα γεμιστή με μοσχαρίσιο κιμά και γιαούρτι με κακάο, ψάρι ημέρας ψητό σε ζωμό θαλασσινών, με σπανάκι τοματίνια και κους κους, αρνάκι γάλακτος με σελινόριζα, άγρια χόρτα, αέρα αυγολέμονου και λάδι άνηθου, είναι κάποια μόνο από τα πιάτα που εντυπωσιάζουν καθημερινά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
«Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ»
Το γλυκό αποτελεί φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι του μενού…Οι διαφορετικές υφές σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες συνθέτουν μια γκάμα μοναδικών επιλογών που υπάγονται στην ίδια φιλοσοφία, αυτήν της παράδοσης και της δημιουργικότητας. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με την πλούσια, αυθεντική γεύση του, φιλοξενείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο μενού του Αθήρι και υπόσχεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Μους Μακεδονικού Χαλβά με tuile αμύγδαλο-πορτοκάλι και αφρό ελληνικού καφέ - ένας πρωτότυπος συνδυασμός που θα κερδίσει το απαιτητικό κοινό του εστιατορίου, όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τη μοναδική του γεύση.
Ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες συνταγές του εστιατορίου Αθήρι και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του, εμπνευσμένες από την παράδοση του τόπου μας.
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462983
INFO
Ο Αλέξης Καρδάσης, ιδιοκτήτης- σεφ δεν τα φοράει τυχαία τα γαλόνια (βραβεία). Απολαυστική ελληνική κουζίνα σε εντελώς φρέσκια και δηµιουργική βερσιόν. Τρίτη-Σάββατο 20.00-1.00, Κυριακή μόνο μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά. Normal 0 -->
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.