- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°

Σχεδόν όλα τα εστιατόρια που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό έχουν διαλέξει «την περιφέρεια» – το άλλοτε πανίσχυρο κέντρο έχει πολλούς λόγους για να το αποφύγει ένας επιχειρηματίας σήμερα. Οπότε το re-opening του πρώην Επτά Θάλασσες της Σίνα και τωρινού Thalasses αποτελεί μια ευχάριστη όσο και επαναστατική είδηση. Στην εποχή που το σουβλάκι έχει απόλυτα επικρατήσει, τολμάει να είναι και «γκουρμέ» – χαρακτηρισμός που τα προηγούμενα χρόνια ζητιόταν επίμονα μέχρι και στις πιο ταπεινές ταβέρνες, ενώ σήμερα μοιάζει να έχει σταλεί στο πυρ το εξώτερο.
Το νέο Thalasses έχει καινούργια ιδιοκτησία, έχει φρεσκάρει κατά πολύ το ντεκόρ του, έχει λιτή διακόσμηση κι αυτό που λέμε «διακριτική πολυτέλεια», και παρότι μεσημέρι με συννεφιά έχει φως, ζεστή ηρεμία και «μαλακή ατμόσφαιρα». Η κουζίνα του, που έχει τη διακριτική επιμέλεια του πολύ καλού σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, είναι μοντέρνα, κατά βάση ελληνική, έχει πολύ ψάρι και κάποια κρεατικά.
Δοκιμάζω εξαιρετικά πιάτα, όπως την ψαρόσουπα με την ταπιόκα και τις γαρίδες, τις σουπιές με τη μαύρη ταραμοσαλάτα, τις καραβίδες με τη μαγιονέζα αχινού και η έκπληξη έρχεται στα κρεατικά – κάτι κρητικά μακαρούνια με κιμά απ’ αυτά που ονειρεύεσαι τις κρύες μέρες του χειμώνα στο γραφείο.
Από γλυκά τρώμε χαλβά με παγωτό, τρίγωνα πανοράματος με σάλτσα καραμέλα-σύκο και μπισκότο σοκολάτας. Μ’ αρέσει το Thalasses και πιο πολύ μ’ αρέσει που ξαναδίνει ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Το φαγητό του είναι πραγματικά πολύ καλό, οι τιμές όσο γίνεται καλύτερες ανάλογα με την ποιότητα και το είδος που προσφέρει, υπάρχει μεσημεριανό μενού με € 30. Πάντα μπορεί κάποιος να παραγγείλει τα… άπαντα και να πιει ωραία κρασιά (μεγάλη κάβα) ανεβάζοντας το λογαριασμό στα ύψη ή και να διαλέξει ένα κρύο χειμωνιάτικο μεσημέρι εκείνα τα αξέχαστα μακαρόνια με € 15 κι ένα ποτήρι καλό κρασί με € 5 και να γευματίσει υπέροχα.
THALASSES, Ομήρου 11 & Βησσαρίωνος 1, Κολωνάκι, 210 3624.825
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Εδώ βρίσκεις πάντα φρέσκα και λαχταριστά ψάρια και θαλασσινά. Ωμά, αχνιστά, τηγανητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, όπως ποθεί η καρδιά σου
Στο μενού θα βρεις νοστιμιές της θάλασσας που έρχονται απ’ όλο το Αιγαίο και σερβίρονται σε διάφορες μορφές
Το παλιό, το οriginal, το κλασικό ψητοπωλείο που τιμούν καθημερινά οι Αθηναίοι
Φιλικό, ανεπιτήδευτο, χαλαρό είναι το μεζεδοπωλείο που αγαπούν οι παρέες
Το εμβληματικό roof garden του Royalty Hotel Athens είναι ένα καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας
Το μενού δεν είναι ποτέ σταθερό, γιατί η φιλοσοφία εδώ είναι να σερβίρονται μόνο τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά
Φτιάχνεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, έχει χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος εξερευνούν το street food
Η ελληνική παράδοση από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά
Μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Μερζένης και signature cocktails από τον Αλέξης Κοντίνης
Εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.