- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Τήνος είναι γνωστή σε όλη την (ορθόδοξη) οικουμένη για τις εκατοντάδες ασπροβαμμένες εκκλησιές της. Λίγοι όμως την ξέρουν σαν πατρίδα με μεγάλη παράδοση στην τέχνη της γλυπτικής. Δεκάδες οι γλύπτες που έβγαλε τούτη η γη, ανάμεσά τους και ο διάσημος Γιαννούλης Χαλεπάς.
Στα μέρη που μεγάλωσε εκείνος, στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, δεν έχει πολύς καιρός που μυρωδιές φρεσκοψημμένης πίτσας άρχισαν να απλώνονται πάνω από όλο το χωριό. Το Dough & Shaker βάζει μαγιά την πολυετή εμπειρία του (οι ιδιοκτήτες του έχουν από το 1972 πιτσαρία στην Αθήνα) και φτιάχνει χειροποίητα ζυμάρια και ζυμαρικά νυχθημερόν!
Στον ωραίο του χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με το μπλε του Αιγαίου και το λευκό του μαρμαρόχτιστου χωριού, θα βρεις όλες τις αγαπημένες σου ιταλικές γεύσεις, αλλά πιο νόστιμες, γιατί τούτες εδώ φτιάχνονται με αγνά υλικά της νησιώτικης γης. Λαχανικά από τα τηνιακά μποστάνια, πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού. Τι πιο νόστιμο;
Η πίτσα είναι αφράτη, φλερτάρει με εκείνη της Νέας Υόρκης ή με εκείνη τη ρετρό πίτσα της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Αν όμως προτιμάς το λεπτό και ντελικάτο ζυμάρι της Ιταλίας, αρκεί να το πεις και τα επιδέξια χέρια θα ρολάρουν λίγο παραπάνω με τον πλάστη τη ζύμη, να τη φτιάξουν όσο λεπτή θες. Κι αν πάλι λαχτάρισες κάτι γλυκό, ζήτα τη γλυκιά πίτσα με τις ψιλοκομμένες φράουλες, την ινδική καρύδα και το τριμμένο μπισκότο! Παράδεισος…
Όσο για το πεϊνιρλί, ξέχνα αυτά που ήξερες. Εδώ το φτιάχνουν σαν καραμέλα, με τη ζύμη να είναι κλειστή και μέσα της να κρύβει την τυρένια γέμιση που ονειρεύεσαι. Ούτε τα πιάτα με ζυμαρικά όμως είναι συνηθισμένα. Φτιάχνονται εδώ καθημερινά, με φρέσκια πάστα. Το πρωί πλάθονται, το μεσημέρι είναι στο πιάτο σου.
Το βράδυ είναι η αληθινή μαγεία. Ένα cocktail στο Αιγαίο. Να τι θες για το καλοκαίρι σου. Τη λίστα των cocktails την έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Γιώργος Τσιρίκος. Δοκίμασε την ανατροπή με το Raspberry Muse, μείνε στα κλασικά και δοκιμασμένα με το Mai Tai, γνώρισε οπωσδήποτε τη signature επιλογή, το ομώνυμο Dough and Shaker. Τώρα ξέρεις και τον λόγο που το shaker μπήκε στην ταμπέλα.
Πύργος, Τήνος, 22830 31119, Fb: Dough& Shaker
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.