- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Από την εποχή της… Βίβλου αναφέρεται ως άζυμος άρτος και με τα χρόνια καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, προσφερόμενη με άπειρες γαρνιτούρες, ανάλογες με τη διατροφική κουλτούρα του κάθε λαού. Η crepe είναι ένα από τα εθνικά φαγητά της Γαλλίας, στην Ισπανία τη λένε tortilla, bliny στη Ρωσία, pankaka στη Σουηδία, pancake στην Αγγλία και στην Αμερική. Εμείς στην Ελλάδα τώρα τελευταία τη λέμε… Crepa-Crepa και μας έχει εντελώς κατακτήσει.
Με σημεία πώλησης στη Ν. Σμύρνη, το Γαλάτσι, το Κολωνάκι, το Χαλάνδρι, του Ψυρρή, την Αργυρούπολη, το Athens Metro Hall, ακόμη και την Κω, δεν μπορεί, κάπου θα την έχεις δοκιμάσει, αν πάλι όχι, σπεύσε! Καταρχήν είναι η ζύμη. Παλιά παραδοσιακή μυστική συνταγή, την κάνει λεπτή, τραγανή, ενώ πάνω της παρελαύνουν άπειροι συνδυασμοί τυριών, αλλαντικών, λαχανικών, σος, σοκολάτας, φρούτων, μπισκότων, παγωτών, λικέρ, ξηρών καρπών. Οι άνθρωποι της Crepa-Crepa έχουν δημιουργήσει ευφάνταστους τρόπους για να σε μυήσουν στο δικό τους κόσμο. Αλμυρές, γλυκές, ethnic, veg, light, έχουν όλες ονόματα θελκτικά που σε ιντριγκάρουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς ένα από τα καλοφτιαγμένα funky πόστα της Crepa-Crepa και να μην υποκύψεις ας πούμε στα κάλλη μιας Hip-hop (φέτα-αυγό λουκάνικο, πράσινη πιπεριά, πατατάκια, bbq σος) ή αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα… σινουά, σε μια Kινέζικη (κοτόπουλο, μανιτάρια, beans sprouts baby corn, πράσινη πιπεριά, γλυκόξινη σος). Ακόμη κι εσύ ο χορτοφάγος είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστείς με αυτό το gourmet φαγητό του δρόμου, τη Μάγια, που αμέσως θα σου περιγράψω: τυρί, καλαμπόκι, τομάτα, πιπεριά, πατατάκια, γκουακαμόλε σος, sour cream, μπούκοβο – πώς σου φαίνεται; Για σένα πάλι που είσαι maniac των healthy food ή και μονίμως σε δίαιτα, μια Εκάτη που έχει τυρί light, φιλέτο βραστής γαλοπούλας, δαμάσκηνα, μανιτάρια, σος βαλσαμικό είναι αυτό που ζητάς. Για σένα γλυκατζή/ού, ένα θα σου πω ή μάλλον θα σου πω πολλά – πολλά γυναικεία ονόματα όλο χάρη και γλύκα: Carmen, Tosca, Naomi, Marlene, Elisabeth, Judi, Βίβιαν κ.λπ., κ.λπ. (σκέψου πως η Martha έχει προφιτερόλ (!!!), πορτοκάλι, ρούμι, καρύδα).
Η Crepa-Crepa πάει με όλα. Με χαρά, με ξενύχτι, με ξύπνημα πρωινό, με ποτό πριν ή μετά, με διάβασμα, με μπίρα ή με κρασί, με cola, με νερό, με digestive, επίσης πάει πολύ με τη δική σου μοναδική όρεξη, οπότε παίξε μαζί της, βάλε ό,τι τραβάει η όρεξή σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.