- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο δρόμος, η οδός Αδριανού, έχει τη δική του ιστορία, το ίδιο και ο σεφ της Kuzina. Η Αδριανού, γραφική και πολύβουη, είναι από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Πλάκας, και η Kuzina είναι επάνω ακριβώς στην πύλη των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων. Location, δηλαδή, που δεν έχει ταίρι, με όλα τα αρχαία δίπλα σου και την Ακρόπολη ακριβώς μπροστά σου να προσθέτει το δικό της μεγαλείο στο «πλαίσιο». Ο σεφ, από την άλλη, Άρης Τσανακλίδης, ένας κοσμοπολίτης με πολύχρονη ιστορία στις κουζίνες του κόσμου. Έχει δουλέψει σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Μεξικό, Ιαπωνία, Λος Άντζελες, Παρθένους Νήσους και Χονγκ Κονγκ, και έχει αποκομίσει πολυποίκιλες εμπειρίες σε εικόνες, γεύσεις και κουλτούρες που στιγμάτισαν τη γαστρονομική του ταυτότητα. Με αποτέλεσμα, εδώ, στην Kuzina, να προτείνει μια κουζίνα με αναφορές στη διεθνή, την ελληνική, και όλα αυτά μαζί με αρκετές fusion επιρροές.
Ο εσωτερικός χώρος της Kuzina είναι φωτεινός και πανέμορφα φτιαγμένος, ένα μικρό κομμάτι συμπυκνωμένης ελληνικότητας, με τη μεγάλη μπάρα, τα περίεργα φωτιστικά, την απλότητα στα χρώματα και την κουζίνα ανοιχτή να σε προκαλεί να δοκιμάσεις ό,τι βγαίνει από την ομάδα του Άρη. Έξω έχει το πλεονέκτημα του πεζόδρομου με τη μοναδική θέα στο «αρχαιοπρεπές» περιβάλλον, που παίρνει ζωή από την περατζάδα του κόσμου σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.
Ξεχωρίσαμε από το μενού διάφορα πιάτα, όπως το καλαμάρι με τζίντζερ και τσίλι, τους καβουροκεφτέδες με σος aioli και την τομάτα γεμιστή με φέτα πλιγούρι και απάκι. Μια «Φρεσκαδούρα» σαλάτα με τα λαδοκούλουρά της από τα Κύθηρα και το κατσικίσιο τυρί συνόδευσε μαζί με τα υπόλοιπα το ουζάκι μας, που λαχταρήσαμε λόγω του λαμπερού ήλιου.
Συνεχίσαμε με τον μπακαλιάρο του Roy, τον τόνο με την πικάντικη κρούστα και σος από σόγια και μουστάρδα.
Προσθέσαμε κι ένα κρεατικό, τα σουτζουκάκια με σουμάκ και πίτες με σος γιαουρτιού και δυόσμο. Ολοκληρώσαμε το γεύμα μας με κρέμα λεμονιού με μπισκότα αμυγδάλου, μαρέγγες και βατόμουρα.
Στα σκαριά ενημερωθήκαμε πως βρίσκεται το πολυαναμενόμενο χειμερινό μενού της Kuzina. Μάθαμε ότι παλιά και αγαπημένα πιάτα των fan της Kuzina, όπως η γαριδόσουπα αρωματισμένη με ψητή κολοκύθα ή τα φιλετάκια κοτόπουλου με σύκα, αμύγδαλα και στραπάτσα πατάτας, θα βρουν και πάλι τη θέση τους στο νέο κατάλογο… αναμένουμε.
Η Kuzina υπόσχεται και προσφέρει μια πραγματικά αξιομνημόνευτη εμπειρία γεύσης, υιοθετώντας μια σύγχρονη προσέγγιση «μαγειρέματος». Ακόμη και πάνω σε παραδοσιακά ελληνικά υλικά, το μενού είναι μοντέρνα εμπλουτισμένο και κάνει ισχυρό focus στη χρήση των εποχιακών και ντόπιων υλικών.
Τέλος, στην γκαλερί που λειτουργεί στον 1o όροφο μπορείς να κάνεις μια «Στάση Ψυχής», όπως λέγεται η έκθεση που παρουσιάζεται από την εικαστικό Βασιλική Ζάχου.
Το εστιατόριο Kuzina, λειτουργεί καθημερινά από τις 12.30 έως τις 00.30.Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240.133, www.kuzina.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.