Resto

Μακαρούνες Vol 2

Οι επιτυχίες έχουν πάντα sequel

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104215-206925.jpg

«Αμάν με αυτές τις καραμέλες! Τόσα χρόνια δεν τις έχεις βαρεθεί;». «Άσε τις βλακείες και πεινάω».

Αυτή είναι η στιχομυθία που ανταλλάζω με τον Βίλλεμ, κάθε φορά που πάω στις «Μακαρούνες» του. Όπου «Βίλλεμ», βάλε σεφ νέο και ταλαντούχο, όπου «Μακαρούνες» ιταλικό αγαπημένο εστιατόριο και όπου «καραμέλες» σφοδρό έρωτα με πιάτο χειροποίητων ζυμαρικών, που λήγει άδοξα γιατί πάντα καταλήγω να το...«πεθαίνω».

n

Χειροποίητα κανελόνια με γέμιση σπανάκι

Ναι, τον ξέρω χρόνια τον Βίλλεμ και δεν αρκέστηκα στο πτυχίο του από τη Le Monde για να επιβεβαιώσω τις μαγειρικές του ικανότητες. Περισσότερο με έπεισαν κάτι ψάρια που έψησε (και ψάρεψε) σε ερημικές παραλίες, κάτι θαύματα που κατάφερε να μαγειρέψει από το τίποτα και όλος ο κατάλογος από τις Μακαρούνες.

Δεν είμαι η μόνη. Ο Κώστας και ο Βαγγέλης ήταν επίσης φανατικοί θαμώνες στις Μακαρούνες. Κάθε εβδομάδα ανέβαιναν μέχρι το Μενίδι για τα πιάτα του Βίλλεμ. Ώσπου μια μέρα είπαν «δεν πάει άλλο πια» και του πρότειναν να συνεργαστούνε. Και κάπως έτσι φτάνουμε στις δεύτερες Μακαρούνες.

n

Ούτε μήνα δεν έχει που άνοιξαν στο Περιστέρι και ήδη γίνεται κοσμοσυρροή. «Έλα Δευτέρα», μου λέει ο Βίλλεμ «που είναι ήσυχη μέρα και θα έχουμε χρόνο να τα πούμε». Αμ δε. Δευτεριάτικο βράδυ Ιουλίου, με τον καύσωνα να καραδοκεί και στις Μακαρούνες δεν πέφτει καρφίτσα. Τον Βίλλεμ κατάφερα να τον δω στα κλεφτά.

n

Είδα όμως το ωραίο μαγαζάκι, που είναι μεγαλύτερο, ακόμα πιο γουστόζικο και επιπλέον έχει και ένα όμορφο εξωτερικό χώρο, κάτι που λείπει από το αδερφάκι του. Και αφού πρώτη φορά πήγαινα, δέχτηκα να απαρνηθώ την αγάπη μου για τις καραμέλες και να δοκιμάσω τα καινούργια πιάτα. Μιλφέιγ πατάτας στο φούρνο με κρέμα μαύρης τρούφας παρμεζάνα και ρόκα, μια υπέροχη και εντελώς δροσιστική σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και λιναρόσπορο, πέννες με chorizo και σάλτσα μπαλσάμικου, χειροποίητο ραβιόλι ολικής άλεσης με γέμιση αστακού και γαρίδα...τελικά δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος για να απιστήσει (συγγνώμη αγαπημένες μου καραμέλες).

n

Linguini με γαρίδες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και απαλή κρέμα οστρακοειδών

Όμως ο καινούργιος κατάλογος, έχει και προτάσεις κρεατικών, που από ότι μαθαίνω κάνουν το δικό τους σουξέ. Οι λάτρεις του είδους ας δοκιμάσουν το χειροποίητο μπιφτεκάκι κοτόπουλο σε lemon grass, το εξαιρετικό Rib Eye και φυσικά τα burger-υπερπαραγωγή (α, μα θα με θυμηθείτε!).

Ο Βίλλεμ έχει καταφέρει επίσης να συγκεντρώσει γύρω του μια εξαιρετική ομάδα. Από τα παιδιά του σέρβις μέχρι τους πολύ καλούς sous chefs Βασίλη και Γιώργο, ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί κάνουν το εστιατόριο να πετάει. 

n

Ανάμεικτη σαλάτα με καρδιές πεπονιού, προσούτο και λιναρόσπορο

Χαίρομαι που βλέπω ότι η φιλοσοφία του πρώτου μαγαζιού παραμένει. Gourmet γεύσεις σε φυσιολογικές τιμές υποσχέθηκε ο καρδιακός μου φίλος και κράτησε την υπόσχεσή του. Δεν θα πληρώσετε περισσότερα από €15/ άτομο και ό, τι πάρετε θα το αξίζει και με το παραπάνω. Σας αφήνω σε καλά χέρια.

Αιμίλιου Βεάκη 70, Περιστέρι, 210 5721748, ανοιχτά κάθε μέρα από τη 13.00 έως αργά το βράδυ

Λεωφόρος Αθηνών 24, Αχαρνές, 212 1025940, ανοιχτά κάθε μέρα 12.30 έως αργά το βράδυ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ