Γευση

Πού θα φας σούσι και ζυμαρικά ανάμεσα σε μανουάλια

Στο Hasapika Central Market στη Βαρβάκειο πέρα από sushi τρως και φρέσκα πάστα

62222-137653.jpg
A.V. Team
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hasapika Central Market
© Θανάσης Καρατζάς

Hasapika Central Market: Πας και για ζυμαρικά εκτός από sushi

Από τον περασμένο χειμώνα έχεις ακούσει για τα Hasapika, ένα από τα πιο αυθεντικά sushi corners της πόλης στην Βαρβάκειο Αγορά. Αυτό όμως που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι ότι, τώρα πια, μπορείς αργά το βράδυ να απολαύσεις τα ωμά σου μαζί με πιο καλοφτιαγμένες μαργαρίτες, premium σαμπάνιες, Miraval και άλλες διάσημες διεθνείς ετικέτες κρασιών, την ώρα που ο DJ παίζει ατμοσφαιρική μουσική.

Το σκηνικό, εντυπωσιακό και «μυστηριώδες», έχει στηθεί ανάμεσα σε τσιγκέλια και μανουάλια, με τοίχους από κόκκινο Plexiglas στο background. Εκεί μέσα θα φας σούσι με πεσκανδρίτσα, σασίμι από λαβράκι, νιγκίρι μαγιάτικο, σεβίτσε, άγρια στρείδια και άλλα φρέσκα του βυθού που φιλετάρονται από το χέρι και το μαχαίρι της Josephine Desepeda.

Λίγα μέτρα παραδίπλα μοσχομυρίζει βασιλικός με ντοματίνια που σοτάρονται. Στα παλιά κλειστά χασάπικα της οδού Φιλοποίμενος όμως, πλέον θα βρει κανείς και μια αυθεντική ιταλική τρατορία όπου τα ζυμαρικά φτιάχνονται επί τόπου από τα χέρια του Γενοβέζου μάγειρα που μπορεί να απολαύσει κανείς σε λιλιπούτεια ξύλινα τραπεζάκια: νιόκι, ραβιόλι, κοχύλια, ταλιατέλες, παπαρδέλες, strozzapretti και άλλα.

O Σπύρος και ο Μάριος Μπακογιάννης είναι οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τα Hasapika και την Trattoria, κι έχουν διάφορα ακόμα projects στα σκαριά που πρόκειται να δούμε σε όλο τους το μεγαλείο τον Σεπτέμβρη.

Hasapika Central Market και Trattoria, Φιλοποίμενος, Βαρβάκειος Αγορά,

Instagram: @hasapika_central_market

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ