- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πού θα φας σούσι και ζυμαρικά ανάμεσα σε μανουάλια
Στο Hasapika Central Market στη Βαρβάκειο πέρα από sushi τρως και φρέσκα πάστα
Hasapika Central Market: Πας και για ζυμαρικά εκτός από sushi
Από τον περασμένο χειμώνα έχεις ακούσει για τα Hasapika, ένα από τα πιο αυθεντικά sushi corners της πόλης στην Βαρβάκειο Αγορά. Αυτό όμως που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι ότι, τώρα πια, μπορείς αργά το βράδυ να απολαύσεις τα ωμά σου μαζί με πιο καλοφτιαγμένες μαργαρίτες, premium σαμπάνιες, Miraval και άλλες διάσημες διεθνείς ετικέτες κρασιών, την ώρα που ο DJ παίζει ατμοσφαιρική μουσική.
Το σκηνικό, εντυπωσιακό και «μυστηριώδες», έχει στηθεί ανάμεσα σε τσιγκέλια και μανουάλια, με τοίχους από κόκκινο Plexiglas στο background. Εκεί μέσα θα φας σούσι με πεσκανδρίτσα, σασίμι από λαβράκι, νιγκίρι μαγιάτικο, σεβίτσε, άγρια στρείδια και άλλα φρέσκα του βυθού που φιλετάρονται από το χέρι και το μαχαίρι της Josephine Desepeda.
Λίγα μέτρα παραδίπλα μοσχομυρίζει βασιλικός με ντοματίνια που σοτάρονται. Στα παλιά κλειστά χασάπικα της οδού Φιλοποίμενος όμως, πλέον θα βρει κανείς και μια αυθεντική ιταλική τρατορία όπου τα ζυμαρικά φτιάχνονται επί τόπου από τα χέρια του Γενοβέζου μάγειρα που μπορεί να απολαύσει κανείς σε λιλιπούτεια ξύλινα τραπεζάκια: νιόκι, ραβιόλι, κοχύλια, ταλιατέλες, παπαρδέλες, strozzapretti και άλλα.
O Σπύρος και ο Μάριος Μπακογιάννης είναι οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τα Hasapika και την Trattoria, κι έχουν διάφορα ακόμα projects στα σκαριά που πρόκειται να δούμε σε όλο τους το μεγαλείο τον Σεπτέμβρη.
Hasapika Central Market και Trattoria, Φιλοποίμενος, Βαρβάκειος Αγορά,
Instagram: @hasapika_central_market
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.