Life

Πώς η καθημερινότητα γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη με δίκτυο 5G

Καλωσήρθατε στον ψηφιακό κόσμο της Gen Z

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cosmote 5G

Cosmote, το ταχύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα με αξιόπιστη και προηγμένη τεχνολογία αλλάζει την καθημερινότητά σου

Σαν γνήσια Gen Z, παραδέχομαι πώς δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου δίχως κινητό, πόσο μάλλον δίχως Internet. Ας είμαστε ειλικρινείς, η πιο συχνή ερώτηση σε κάθε σπίτι ή μαγαζί, είναι ο κωδικός του Wi-fi. Και όταν επιτέλους αποκτάς πρόσβαση, δεν σου αρκεί. Χρειάζεσαι Internet που δεν “κολλάει” και δεν διαταράσσει την υπομονή σου. Έχοντας συνηθίσει στις ταχύτητες της COSMOTE, προσωπικά θέλω πάντα γρήγορη σύνδεση στο κινητό. Και αν αναρωτιέσαι γιατί είναι πλέον τόσο σημαντικό το Internet, ετοιμάσου να διαβάσεις πολλά.

Ξεκινάω με το Instagram, την πλατφόρμα στην οποία αποφασίσαμε όλοι να δείξουμε την αψεγάδιαστη ζωή μας. Αναρτήσεις με φωτογραφίες και βίντεο του πόσο ωραία περνάς, ανεξαρτήτως με το αν ισχύει. Είμαι από τα άτομα που δημοσιεύω συχνά, δεν θα πω ψέματα. Ιδιαίτερα όταν πηγαίνω ταξίδια, γίνομαι η απόλυτη instagramer. Για φαντάσου λοιπόν να προσπαθείς να ανεβάσεις πέντε διαφορετικά post και το Internet να αργεί. Είσαι ένα βήμα πριν πετάξεις το κινητό στον αέρα, αλλά δεν θα το κάνεις.

Cosmote 5G
© pixabay

Ακόμα όμως και αν δεν είσαι φανατικός του να εκτίθεσαι στα social, σου αρέσει να παρατηρείς το πώς εκτίθενται οι άλλοι. Άλλωστε για αυτό είστε διαδικτυκοί φίλοι. Όταν μάλιστα, πρόκειται για άτομο που σε ενδιαφέρει περισσότερο, το να δεις δημοσιεύσεις και story του, είναι σαν να γνώρισες καλύτερα τον κόσμο του. Ναι, αλλά όταν το δίκτυο “σέρνεται” και εσύ το μόνο που αντικρίζεις είναι μια φωτογραφία συνεχώς να φορτώνει, ίσως δεν ζεις και την πιο ευχάριστη εμπειρία. Από τότε που εμφανίστηκε το COSMOTE 5G, δεν χρειάστηκε να ξανά βρεθώ σε τέτοια κατάσταση και επιτέλους ηρέμησα.

Ίσως σκέφτεσαι ότι τα social δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος για να χρειάζεσαι τόσο καλό δίκτυο. Εν μέρει θα συμφωνήσω. Γίνεται όμως στην σημερινή εποχή να μην ενημερώνεσαι, να μην επικοινωνείς μέσω social; Το να μην ποστάρεις, μου φαίνεται απόλυτα λογικό, αλλά καλώς ή κακώς, η σημερινή επικοινωνία είναι στον μεγαλύτερο βαθμό της διαδικτυακή. Ακόμα και με τους συναδέλφους στη δουλειά, θα χρειαστεί να ανταλλάξετε email ή να συνδεθείτε με βιντεοκλήση. Για φαντάσου σε περιόδους με μεγάλο φόρτο εργασίας και προθεσμίες που τρέχουν να μην μπορείς να συνεννοηθείς με τους συνεργάτες σου λόγω αργού Internet. Αυτά ακριβώς τα προβλήματα λύνει η COSMOTE που διαθέτει το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 90%, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ήδη ξεπερνούν το 1Gbps.

Cosmote 5G
© pixabay

Αφήνοντας το άγχος της δουλειάς, πώς μπορεί ένα λειτουργικό δίκτυο να σε χαλαρώσει; Υπάρχουν εκείνες οι μέρες, που το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βλέπω σειρές στο κινητό και αστεία βίντεο στο TikTok. Όχι και η πιο παραγωγική ασχολία, αλλά σίγουρα η πιο ξεκούραστη. Αρκεί να μην κολλάει το βίντεο! Παλιότερα, έπρεπε να έχω απεριόριστη ώρα και υπομονή για να καταφέρω να δω έστω ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς. Πλέον όμως, βλέπω ολόκληρη season και μάλιστα σε άριστη ανάλυση. Αυτό μου αξίζει.

Στο σημείο αυτό να σημειώσω, πως πριν ένα μήνα μετακόμισα και το πρώτο που έκανε ο μπαμπάς μου, ήταν να ελέγξει την ταχύτητα του Internet. Εγώ φυσικά δεν ήξερα ότι μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, αλλά ο κύριος Γιώργος σαν σωστός λάτρης της τεχνολογίας, δεν θα μπορούσε να μην το τσεκάρει μέσω της Ookla. Για όσους έχετε γνώσεις σαν εμένα στα ζητήματα αυτά, η Ookla είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, για μετρήσεις mobile Internet. Και αφού ο μπαμπάς έκανε το speedtest, νομίζω πως σχεδόν ζήλεψε το πόσο γρήγορο Internet θα έχω. Δεν είναι τυχαίο ότι η COSMOTE ανακηρύχθηκε το ταχύτερο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Speedtest της Ookla, για 7η συνεχόμενη χρονιά!

Cosmote 5G
© Pixabay

Αυτό όμως που έχω πραγματικά αγαπήσει στον ψηφιακό κόσμο, είναι το πόσο μας ενώνει. Ο αδερφός μου μένει Θεσσαλονίκη, εγώ Αθήνα και οι γονείς μου Κρήτη. Μαζευόμαστε όλοι μαζί στις γιορτές, αλλά όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Για αυτό και μας αρέσει να μιλάμε συχνά μέσω βιντεοκλήσεων στο κινητό. Να μπορούμε να βλεπόμαστε, έστω και από την οθόνη. Αυτός ήταν ένας πολύ βασικός λόγος στο τι δίκτυο θα επιλέξουμε. Για αυτό και θέλαμε ένα, που θα μας προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες φωνής και κινητής τηλεφωνίας. Ήταν σχεδόν προφανές ότι θα εμπιστευόσασταν το COSMOTE 5G, καθώς πρόσφατα έλαβε την πιστοποίηση “Best in Test”, από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Umlaut. Και όχι για πρώτη, αλλά 9η συνεχόμενη φορά.

Cosmote 5G
© pixabay

Πριν μερικά χρόνια, κανείς δεν σκεφτόταν πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητα του, χάρη σε ένα γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο. Ήταν αδιανόητο πως ο τρόπος που δουλεύουμε, αλληλεπιδρούμε, χαλαρώνουμε, θα επηρεαζόταν τόσο έντονα από την τεχνολογία. Η κοινωνία μας συνεχώς αναδιαμορφώνεται, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε πιο απλή τη ζωή μας. Τουλάχιστον να μην ανησυχούμε για τη συνδεσιμότητα στο internet. Αυτή είναι η διαφορά. Να μπορείς να ζεις καλύτερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ