Life

Happy Hour: Ιωσηφίνα, Μπέρμπον

Happy Hour: Ιωσηφίνα, Μπέρμπον

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 881
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aperol βιβλίο Happy Hour

Το κεφάλαιο "Ιωσηφίνα, Μπέρμπον" από το νέο βιβλίο "Happy Hour" της Σαρίτας Χαΐμ  

Μπορεί η ζωή και οι ανθρώπινες σχέσεις να χωρέσουν σε ένα μπαρ; Μπορεί ένα σύμπαν να συμπυκνωθεί σε ένα ποτό που σερβίρεται στην μπάρα; Ένα καλό μπαρ, μια καλή παρέα και ένα καλό ποτό αποτελούν ένα τρίπτυχο που δεν χάνει ποτέ. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και ένα καλό βιβλίο. To νέο μυθιστόρημα της Σαρίτας Χαΐμ με τον τίτλο «Happy Hour» από τις εκδόσεις Μίνωας, εκτυλίσσεται στο μπαρ του Βαγγέλη, όπου διαφορετικοί άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους γεμάτες αλήθεια και βαθύ συναίσθημα. Καθημερινοί ήρωες που βρίσκουν απρόσκοπτα τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά μας. Πρωταγωνιστές σε αυτό το κεφάλαιο είναι η Ιωσηφίνα και ένα ποτό μπέρμπον, από το καλό όμως.
Στη συμβολή της Κηφισίας με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η παλιά Μερσέντες έβηξε σαν χρόνιος καπνιστής και ύστερα βυθίστηκε σε μια σιγή που θύμιζε θάνατο. Τι και αν περίμεναν πρωτοκλασάτα αμάξια τελευταίας τεχνολογίας στο γκαράζ στην Εκάλη, της Ιωσηφίνας ήταν το αγαπημένο της και δεν μπορούσε να το αποχωριστεί. Είχε ακόμη τη μυρωδιά του πατέρα της, του αυτοδημιούργητου επιτυχημένου εφοπλιστή που ξεκίνησε από καπετάνιος στη Χίο και εξασφάλισε στην οικογένειά του, την όμορφη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, μια πλουσιοπάροχη ζωή με όλες τις ανέσεις.
Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που συνέβη ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ του 2002. Το τηλέφωνο χτύπησε στην έπαυλη Σμπώκου στην Εκάλη και η είδηση έφτασε στα αυτιά τους ψυχρή και ασαφής. Μετά από αυτό το γεγονός, το κακό χτυπούσε σαν ντόμινο την οικογένεια. Το παρελθόν έγινε οδυνηρό παρόν και το μέλλον εξακοντίστηκε στη σφαίρα του ανύπαρκτου. Η Ιωσηφίνα φρόντιζε να γυρίζει κατάκοπη από τη δουλειά αργά το βράδυ και με ένα ποτήρι μπέρμπον στο χέρι, σαν τον πατέρα της, περιφερόταν στα άδεια δωμάτια του σπιτιού. Οι μέρες της κυλούσαν πανομοιότυπες, ώσπου κάποια μέρα είδε μια ηλεκτρονική αγγελία για δουλειά: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ. Και ενώ για άλλους αυτή η δουλειά θα φάνταζε αγκαρία, για αυτήν ήταν το αποκούμπι της. Περισσότερη δουλειά, λιγότερες σκέψεις… Και έτσι, πήγε να γνωρίσει τον ιδιοκτήτη του μπαρ. Η αρχή του παντός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ