Health & Fitness

Xαμηλότερη αποτελεσματικότητα δείχνει το χάπι της Merck

Σύμφωνα με νέα δεδομένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάπι κατά του κορωνοιού
Χάπι κατά του κορωνοιού © EPA Pool

Η Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό της χάπι κατά της Covid-19 μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.

Η φαρμακευτική εταιρεία Merck ανακοίνωσε σήμερα ότι το πειραματικό της χάπι κατά της Covid-19 μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνόλου των ασθενών που συμμετείχαν σε έρευνα προχωρημένης φάσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το φάρμακο molnupiravir, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics, έχουν υποβληθεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων FDA εν όψει της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής των ειδικών την Τρίτη.

Η ενδιάμεση ανάλυση των στοιχείων τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 7,3% όσων έλαβαν το molnupiravir δύο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες νοσηλεύθηκε και κανείς δεν πέθανε 29 ημέρες μετά την αγωγή. Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα αποτελέσματα της ομάδας των ασθενών που έλαβε placebo, στην οποία το 14,1% χρειάσθηκε νοσηλεία.

Στα επικαιροποιημένα στοιχεία, το 6,8% όσων έλαβαν molnupiravir νοσηλεύθηκε και ένα άτομο κατέληξε, ενώ στην ομάδα του placebo το ποσοστό νοσηλείας ανήλθε σε 9,7%.

Mε φόντο τα παραπάνω, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας στις ΗΠΑ λένε ότι το χάπι παραμένει αποτελεσματικό κατά του ιού, αλλά θα ζητήσουν τη γνώμη εξωτερικών ειδικών σχετικά με τους κινδύνους γενετικών ανωμαλιών και άλλων πιθανών προβλημάτων σε έγκυες γυναίκες.

Οι επιστήμονες του FDA δήλωσαν ότι η ανασκόπησή τους εντόπισε αρκετούς πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής τοξικότητας και των γενετικών ανωμαλιών. Οι ρυθμιστικές αρχές σημείωσαν επίσης ότι η Merck συνέλεξε πολύ λιγότερα δεδομένα ασφάλειας συνολικά για το φάρμακό της από ό,τι συγκεντρώθηκε για άλλες θεραπείες για τον COVID-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ