Life

Cheugy: Οι Zoomers αντεπιτίθενται στους Millennials

Πόλεμος τάσεων και λέξεων μεταξύ τριαντάρηδων και εφήβων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cheugy: Οι Zoomers αντεπιτίθενται στους Millennials
© Wyron A / Unsplash

Η «διαμάχη» μεταξύ Millennials και Zoomers και οι λέξεις «cheugy» και «cringy»

Οι Millennials κατηγορούν συχνά τους Zoomers ότι είναι πολύ συντηρητικοί και ότι έχουν κάνει μόδα παλιές αξίες και τάσεις. Οι 20άρηδες σημερινοί Zoomers αντεπιτίθενται και, μεταξύ άλλων, έχουν επινοήσει έναν καινούργιο όρο που προστίθεται στο νεανικό τους λεξιλόγιο: τον όρο «cheugy» που προφέρεται «τσούγκι», που σημαίνει το αντίθετο του trendy και του cool και απευθύνεται στους Millennials. Η λέξη πρωτοεμφανίστηκε το 2013, την επινόησε ο Gaby Rasson, τότε μαθητής λυκείου και τώρα 23χρονος μηχανικός πληροφορικής, αλλά διαδόθηκε στο TikTok μέσω μιας χρήστριας ονόματι Hallie Cain.

Η 24χρονη Hallie Cain ανέβασε σχετικό βίντεο που είχε 600.000 views, στο οποίο χαρακτήριζε cheugy τα γούστα και τις συνήθειες των Millennials, όπως την τρέλα με τον Harry Potter, το σύνθημα «Ζήσε, αγάπα, γέλα», το ροζέ κρασί, τις ζώνες Gucci με τη διπλή πόρπη, τα «Φιλαράκια» και τα λαζάνια.

Στη σελίδα Instagram @cheuglife, οι Zoomers σχολιάζουν τις μικρο-τάσεις των Millennials της μεσοανώτερης τάξης ― όχι τόσο τις ιδέες ή την πολιτική τους συμπεριφορά: Αντίθετα από την προηγούμενη γενιά των baby boomers που θεωρεί τους Zoomers αγράμματους και υπερβολικά απορροφημένους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κριτική των Zoomers στους Μillennials περιορίζεται σε θέματα όπως ο Eminem (τον οποίον θεωρούν ξεπερασμένο) και τη λεγόμενη κουλτούρα και αισθητική girlboss την οποία προωθούσαν οι Millennials. Για παράδειγμα, τα τζιν με χαμηλή μέση είναι cheugy, τα τατουάζ στη μέση των κοριστιών είναι cheugy, οι μουσικές πανκ μπάντες που χρησιμοποιούν φεμινιστικά συνθήματα είναι cheugy, τα Starbucks είναι cheugy, ο γάμος στα twenties είναι cheugy.

To Urban Dictionary εξηγεί το λήμμα «cheugy» με δύο τρόπους: Πρώτα, σύμφωνα με το @cheuglife, ως οτιδήποτε ήταν της μόδας όταν οι σημερινοί 20άρηδες πήγαιναν στο γυμνάσιο και που σήμερα έχει ξεπεραστεί· δεύτερον, οτιδήποτε αναφέρεται σε κάτι πριν από το 2000 που έχει ξανάρθει στη μόδα. Στη δεύτερη κατηγορία εμπίπτουν τα επίχρυσα κοσμήματα και τα μακριά ακρυλικά νύχια, τα οποία για μερικούς είναι trendy και για άλλους αφόρητα chuegy. Πάντως πολλοί βρίσκουν τόσο την ιδέα όσο και τη λέξη «cringe-y», ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν «εντελώς cheugy» την ιδέα του να επισημαίνεις και να χαρακτηρίζεις τι είναι cheugy και τι είναι trendy.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ