Life

5+1 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννηθεί το μωρό σας

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του είναι τέτοιες που μένουν ως γλυκές αναμνήσεις για το ζευγάρι ή τα αδελφάκια του

mommy-logo-1-1_copy.jpg
mommy.gr
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
post_athensvoise_0-7-09_1.jpg

Η άφιξη του νέου μέλους της οικογένειας συνεπάγεται πολλές αλλαγές για το σπίτι και όσους το περιμένουν με αγωνία. Ευχάριστες όλες τους. Οι προετοιμασίες για την υποδοχή του μωρού είναι τέτοιες που μένουν ως γλυκές αναμνήσεις για το ζευγάρι ή τα αδελφάκια του. Ας δούμε 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν γεννηθεί το μωρό σας.

1. Ετοιμάστε το υπνοδωμάτιό του

shutterstock_133285943-1024x681.jpg

Επιλέξτε τα έπιπλα και διαμορφώστε το υπνοδωμάτιο στο οποίο θα κοιμάται το μωρό σας. Μην κάνετε υπερβολές ετοιμάζοντας ένα 100% βρεφικό υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε τέτοια έπιπλα που θα σας είναι χρήσιμα και καθώς το μωρό θα αλλάζει σε παιδάκι… Χρώματα παλ που ηρεμούν το βρέφος, με πινελιές ανάλογα με το φύλο του.

2. Ετοιμάστε τον χώρο που θα αλλάζετε το μωρό σας

shutterstock_218823712.jpg

Τον πρώτο καιρό το άλλαγμα του μωρού θα είναι διαδικασία που θα επαναλαμβάνεται πολύ συχνά μέσα στη μέρα. Διαμορφώνοντας έναν συγκεκριμένο χώρο όπου θα αλλάζετε το μωρό σας, γλιτώνετε από πολύ χρόνο και κόπο. Φροντίστε να είναι ασφαλής για το μωρό, άνετος για να κινείστε χωρίς πρόβλημα και να έχετε κοντά σας όλα όσα χρειάζεστε κατά την αλλαγή της πάνας.

3. Περιποιηθείτε τα ρούχα του μωρού

shutterstock_370708901.jpg

Πριν γεννηθεί το μωράκι σας, πλύνετε τα ρουχαλάκια του με βρεφικό απορρυπαντικό και σιδερώστε τα. Τοποθετήστε τα σε καθαρά συρτάρια για να μην σκονίζονται και χωρίστε τα σε κατηγορίες για να τα βρίσκετε πιο εύκολα. Μην ξεχνάτε ότι είναι μικροσκοπικά!

4. Αγοράστε και τοποθετήστε το καθισματάκι αυτοκινήτου για το μωρό σας

shutterstock_683048188.jpg

Μην κάνετε καμία απόσταση με το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο αν πρώτα δεν τοποθετήσετε σε αυτό, το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του μωρού σας!

5. Διαμορφώστε τον χώρο όπου θα θηλάζετε το μωρό σας

shutterstock_522182809.jpg

Είτε είναι ένας χώρος μέσα στο υπνοδωμάτιο του μωρού, είτε πρόκειται να θηλάζετε σε άλλον χώρο, είναι σημαντικό να το αποφασίσετε και να τον διαμορφώσετε κατάλληλα. Μια άνετη θέση –ίσως με μια πολυθρόνα- είναι εντάξει. Φροντίστε να είναι χώρος ευχάριστος, που σας ηρεμεί και σας δημιουργεί ωραία συναισθήματα. Έχετε κοντά σας όλα όσας χρειάζεστε και ίσως μερικά περιοδικά ή το χειριστήριο του στερεοφωνικού για να ακούτε κλασική μουσική.

6. Περιποιηθείτε το σπίτι σας στο σύνολό του

shutterstock_624521201.jpg

Το νέο μέλος πρέπει να μπει σε έναν χώρο φροντισμένο στο σύνολό του. Ζητείστε τη βοήθεια κάποιου για να περιποιηθείτε σωστά το σπίτι σας. Να είναι καθαρό, να μην είναι σκονισμένο, να είναι φρεσκαρισμένες ακόμα και οι κουρτίνες. Τα ακάρεα, οι σκόνες και οι οσμές μπορούν να βλάψουν σημαντικά τον ευαίσθητο οργανισμό του μωρού σας. Η καθαριότητα είναι σημαντική και για την ενέργεια που κυκλοφορεί στο σπίτι. Ένα σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο έχει καλύτερη ροή ενέργειας και είναι ιδανικό για να ηρεμεί το μωρό σας.

Πηγή: mommy.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ