Life

Μας βοηθούν οι συναυλίες να ζήσουμε περισσότερο;

Αν ανήκεις σε εκείνους που πηγαίνουν συχνά, υπάρχουν καλά νέα για εσένα

29547098_1827832773915581_698147108_n.jpg
Έλενα Χάλαρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sergio-alejandro-ortiz-110188-unsplash.jpg

Αν είσαι από εκείνους που παρευρίσκονται συχνά πυκνά σε συναυλίες πασίγνωστων ή άσημων καλλιτεχνών και κάθε φορά νιώθεις την ίδια έκρηξη ενθουσιασμού και ενέργειας, ακόμα και αν έκλεισες 12ωρο στο γραφείο, τότε υπάρχουν καλά νέα για εσένα.  

H επιστημονική έρευνα της O2 και του Patrick Fagan, ειδικού στην Επιστήμη Συμπεριφοράς και Associate Lecturer στο Goldsmiths University of London, αποκαλύπτει πως η έκθεση σε μια συναυλία, έστω και για 20 λεπτά, μπορεί να αυξήσει κατά 21% τα αισθήματα ευεξίας. Τα υψηλά επίπεδα ευεξίας έχουν συνδεθεί με αύξηση του προσδόκιμου ζωής έως και κατά 9 έτη.

Σύμφωνα με την Ο2, η οποία διαθέτει αλυσίδα live venues στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ψυχομετρικά τεστ και μετρήσεις του καρδιακού παλμού των συμμετεχόντων, ώστε να παρακολουθούνται οι ψυχικές / πνευματικές διακυμάνσεις αυτών κατά τη διάρκεια ενός εύρους δραστηριοτήτων ευεξίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν η παρακολούθηση συναυλιών, η yoga και η βόλτα με κατοικίδια.

Παρατηρήθηκε ότι η εμπειρία της συναυλίας αύξησε τα επίπεδα ευεξίας κατά 25% σε ό,τι αφορά στην αυτοεκτίμηση και στο αίσθημα εγγύτητας προς τον κοινωνικό περίγυρο των ατόμων, ενώ παράλληλα η ψυχική διέγερση τους αυξήθηκε κατά 75%. Όσοι παρευρίσκονταν σε συναυλίες περίπου κάθε δύο εβδομάδες ή και συχνότερα είχαν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν εντονότερα συναισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης, να είναι πιο παραγωγικοί και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ