- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
10+1 facts για την ερωτική ζωή των Ελλήνων
Δημοσκόπηση της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5
H μηνιαία έρευνα της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5 εξετάζει την ερωτική ζωή των Ελλήνων με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων. Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα:
- Το 30,3% των ερωτώμενων έχει ερωτευθεί δυο φορές στη ζωή του, το 22,4% μία φορά, το 18,3% τρεις, το 11,3% πέντε φορές και πάνω, το 8,7% τέσσερις και το 6,4% καμία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άντρες που δηλώνουν ότι έχουν ερωτευθεί πέντε και πάνω φορές, είναι διπλάσιοι από τις γυναίκες.
- Μετά από 2 με 3 μήνες σχέσης είναι ο ιδανικός χρόνος για να πει κάποιος το «σ’ αγαπώ» υοπστηρίζει το 34,2%. Το 24% απαντά μετά το πρώτο εξάμηνο, το 10,6% μέσα στον πρώτο μήνα, το 9,8% όταν κλείσει ο πρώτος χρόνος και το 8,5% ακόμα πιο μετά. Οι άντρες και οι ηλικίες 18-24 είναι πιο πιθανό σε σχέση με τους υπόλοιπους να πουν «σ’ αγαπώ» στον πρώτο μήνα της σχέσης.
- Οι ερωτώμενοι είναι μοιρασμένοι στην ερώτηση για το αν ο έρωτας μπορεί να κρατήσει για πάντα. Το 45,5% απαντά θετικά, ενώ το 46% αρνητικά.
- Ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα απάντησε το 52,3%, ενώ τον σκοτώνει υποστηρίζει το 34,9%. Οι άνδρες (38%), οι ηλικίες 35-44 (37,2%), οι κάτοικοι Αττικής (36,5%) και οι παντρεμένοι (37,2%) είναι οι περισσότερο αρνητικοί.
- Η απιστία μπορεί να συγχωρεθεί μας απάντησε το 35,4%, ενώ το 54,9% είπε ότι δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Άντρες, κάτοικοι της Αττικής και ηλικίες 18-24 είναι οι περισσότερο «ανεκτικές» κατηγορίες.
- 7 στους 10 πιστεύουν στον έρωτα με την πρώτη ματιά. Περισσότερο οι άνδρες (73,7%) από ό,τι οι γυναίκες (67,7%δ).
- Στο ερώτημα πότε είναι η ιδανική στιγμή για να κάνει κάποιος πρώτη φορά σεξ σε μια σχέση, το 40,6% απαντά μετά από 4-5 ραντεβού, το 17,8% μετά τον πρώτο μήνα και το 10,5% ακόμα αργότερα, το 15,3% στο δεύτερο ραντεβού και το 10,5% το πρώτο βράδυ. Εντυπωσιακή η διαφορά στη συγκεκριμένη ερώτηση μεταξύ ανδρών και γυναικών: το 17,9% των ανδρών απαντούν το πρώτο βράδυ και μόνο το 3,2% των γυναικών το ίδιο.
- Ρωτήσαμε όσους δηλώνουν παντρεμένοι-σε σχέση-είναι περίπλοκο πόσο συχνά κάνουν σεξ αυτή την περίοδο. Το 25,2% απάντησε 2 με 3 φορές την εβδομάδα, το 23,1% μια φορά την εβδομάδα, το 13,6% κάθε 10 μέρες, το 9,7% μία με δύο φορές τον μήνα, το 14,3% σπανιότερα από μία φορά τον μήνα και το 7% καθημερινά. Πιο ενεργές ηλικίες (σεξ σε καθημερινή βάση) οι νέοι 18-24 και λιγότερο οι ηλικίες 35-44.
- 7 στους 10 έχουν φλερτάρει στα social media. Περισσότερο οι άνδρες και οι κάτοικοι Αττικής, και λιγότερο οι ηλικίες 45-55.
- 3 στους 10 έχουν χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή ή site γνωριμιών: πιο ενεργοί οι άνδρες και οι ηλικίες 25-34.
- Τέλος ρωτήσαμε αν έχει τύχει να είναι κάποιος ερωτευμένος ταυτόχρονα με δύο άτομα. Ναι μας απάντησε το 23%. Και εδώ υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με το φύλο. 28% άνδρες και 18,2% γυναίκες.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 613 άτομα ηλικίας 18-55 ετών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Η αποδοχή του ηγετικού ρόλου της χώρας στην COP30
Οι 10+1 σημαντικότερες εξελίξεις στο AI για το 2025
Η μελέτη συνδυάζει νέες παρατηρήσεις ακτίνων Χ από το τηλεσκόπιο eROSITA/SRG
Αλλαγές που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο σττη βελτίωση της όψης μας
Πότε μπορεί να χρειαστεί να φορέσουμε γυαλιά
Το δεύτερο μέρος της συζήτησης με την ψυχολόγο και διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών
Στην Ελλάδα πέθανε παιδί που γεννήθηκε από το γενετικό υλικό του δότη, ενώ από καρκίνο νοσεί και το αδερφάκι του
Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από drones και ειδικές συσκευές εντοπισμού
Τον Οκτώβριο, το YouTube κατείχε το 12,9% της συνολικής τηλεθέασης streaming στις ΗΠΑ
H τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στο αποτυχημένο σχέδιο επίθεσης σε συναυλία της στη Βιέννη
Προσοχή: οι επόμενες εικόνες μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη λιγούρα
H διάσπαση της προσοχής και το πώς ζούμε μέσα σε διαρκή θόρυβο
Οι επιλογές της χρονιάς συνδυάζουν αυθεντικότητα, βιωσιμότητα και αναζήτηση του διαφορετικού
Το περιοδικό τιμά τους ηγέτες της τεχνολογίας που διαμορφώνουν το μέλλον
Οι «Πόλεμοι του Κρέατος» αναζωπυρώθηκαν πρόσφατα μετά τη δημοσίευση νέας έκθεσης της EAT-Lancet
Οι ερευνητές του King’s College το χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά συναρπαστικό εύρημα»
Ιστορίες, μύθοι και πρόσωπα του δρόμου που άλλαξε την Αθήνα: Από τον ιπποσιδηρόδρομο στα ηλεκτροκίνητα τραμ και από την οικία Βούρου στα Grand Magasins
Ο Στέφανος Λιβάνιος στο δεύτερο πόστο του με ακόμα πιο πολλές ζυμαρένιες νοστιμιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.