- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η παρακάτω λίστα είναι προσωπική και δεν έχει σχέση ούτε με διαφήμιση, ούτε με μόδα. Ξεχώρισα όλα αυτά τα χρόνια που ζω σ αυτή την πόλη μερικά μαγαζιά που συνηθίζω να επισκέπτομαι με την πρώτη ευκαιρία και δεν με έχουν προδώσει ποτέ ούτε στην ποιότητα, ούτε στις υπηρεσίες, ούτε και στις τιμές. Τα μοιράζομαι μαζί σας και περιμένω και τη δική σας λίστα.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ Θ. ΚΤΙΣΤΑΚΗ
Αυτοί είναι οι καλύτεροι λουκουμάδες της πόλης. Πολύ μικροί, πολύ τραγανοί, με αληθινό μέλι, κανέλα και σουσαμάκι. Όλο το σιρόπι βρίσκεται μέσα στον λουκουμά και ΟΧΙ έξω έτσι που καθώς τον δαγκώνεις σκάει μέσα στο στόμα σου όλη η γλύκα και η μυρωδιά του μελιού. Δεν είναι τυχαίο που έχουν χαρακτηρίσει αυτή τη λιχουδιά σαν «μια σταγόνα παράδεισου». Συνταγή που έμαθε στον παππού Θ. Κτιστάκη ένας αιγύπτιος στην Αλεξάνρεια το 1912 και κατόπιν άνοιξε το πρώτο μαγαζί στα Χανιά. Αγαπημένο στέκι πολιτικών και ηθοποιών του Εθνικού, ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται ο Σοφοκλής Βενιζέλος και ο Μάνος Κατράκης. Τρομερά όμορφος και μινιμαλιστικός χώρος με ασπρόμαυρα πλακάκια και μαρμάρινα τραπεζάκια. Ανοικτό και τις Κυριακές.
(Σωκράτους 59 Ομόνοια, 2105240891)
ΜΙΛΦΕΙΓ «LA CIGALE»
Αυτοί είναι τα καλύτερα μιλφέιγ της πόλης. Εντελώς γαλλικά με σωστή δόση φύλλων και crème patissiere, πάρα πολύ χαμηλά, όχι κάτι τριόροφα που βλέπω με άπειρη σαντιγί να σε πιάνει αναγούλα. Απαραίτητη προυπόθεση για να τα γευτείς είναι να τα παραγγείλεις τηλεφωνικά για να σου τα ετοιμάσουν.
(Κηφισίας 322 Νέα Ερυθραία, 2108013873)
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ «ΚΟΣΜΙΚΟΝ»
Αυτό είναι το καλύτερο αυθεντικά πολίτικο γαλακτομπούρεκο της πόλης. Πάντα φρέσκο, έχει απορροφήσει όλο του το σιρόπι και δεν τρέχει στο πάτο του κουτιού, νιώθεις τη μυρωδιά του βουτύρου έντονα και με εξόχως τραγανό φύλλο. Το φτιάχνει από το 1961 ίδιο και απαράλλακτο.
(Χρυσοστόμου Σμύρνης 69 Άγιος Ελευθέριος, 2102023350)
ΨΩΜΙ «Ο ΤΑΚΗΣ»
Αυτός ο φούρνος κάνει το καλύτερο ψωμί της πόλης. Άλλοι χίλιοι φούρνοι ν ανοίξουν στην Αθήνα ο Τάκης θα κάνει πάντα υπέροχα καρβελάκια τέλεια ψημένα, μοσχομυριστά. Ζυμώνει καθημερινά 15 είδη ψωμιού όλα με ένα touch δικό του γι αυτό και κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Το καμπαγιού (από σιτάρι, βίνη και σίκαλι στα δυνατά του χαρτιά). Για τη λαγάνα του την Καθαρά Δευτέρα δεν το συζητώ. Υπάρχει πάντα ουρά αλλά «τρέχει» γρήγορα, μην απογοητευτείτε.
(Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, 2109230052)
ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Όλοι κρητικά προιόντα φέρνουνε στην πρωτεύουσα αλλά αληθινά προιόντα Κρήτης έχω βρει μόνο στου Μανώλη Αθητάκη (Κατεχάκη 70 Νέο Ψυχικό, 210 6777834), στου Μιχάλη Αλυγιζάκη (Σαπφούς 23 Καλλιθέα, 2109525444) και στα σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης στη Γλυφάδα και στο Χαλάνδρι.
ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Τον πιο θεικό μπακλαβά και κιουνεφέ της πόλης τον κάνει ο Σινάν, κούρδος γιατρός που ξέφυγε από τις διώξεις των Τούρκων και άνοιξε στην Αθήνα το κεμπαπτζίδικο «Μικρά Ασία» πριν από μια δεκαπενταετία. Εδώ θα φας επίσης θεικό ιτσλί κιοφτέ και κεμπάμπ σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείς να κάνεις παραγγελία ολόκληρη την ταψάρα αν έχεις κόσμο στο σπίτι αρκεί μετά να του επιστρέψεις το ταψί.
(Μοσχονησίων 20 Πλατεία Αμερικής, 2108644698)
ΠΙΤΖΑΜΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΜΟΥ
Στον κύριο Χριστάκη θα πάω ανυπερθέτως. Υπέροχα υφάσματα, άψογη ραφή και σέρβις μετά την αγορά (κόντεμα, στένεμα, αλλαγή στο ρέλι). Δεν είναι φτηνά όπως τίποτα δεν είναι φτηνό όταν είναι άψογα εκτελεσμένο.
(Κριεζώτου 5 Κολωνάκι, 2103613030)
ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΟΥ
Παρασύρθηκα κι εγώ από διάφορα διαφημιστικά τρικ και άλλαξα μάρκα, αλλά γρήγορα ξαναγύρισα στις πιο σπουδαίες, πολυτελείς, αληθινές πετσέτες μπάνιου της γαλλικής φίρμας «Descamps». Παραμένουν το ίδιο μαλακές και αφράτες 10 χρόνια μετά τη χρήση.
(Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά 2108084789)
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑPIVITA
«Μη δίνεις μωρέ ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσεις τάχαμ' ακριβά καλλυντικά. Τα δικά μας Apivita κάνουν τη δουλειά όσο όλες οι μάρκες μαζί και καλύτερα». Δεν το λέω εγώ, μου το λέει ο κουμπάρος μου που ζει στο εξωτερικό και είναι CΕO σε μια από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όψεις της πόλης, αναμνήσεις, πράγματα που συνέβησαν παλιά, και πράγματα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
Σημαντικό να απευθυνθούμε γρήγορα στον γιατρό
Μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τους νευροενδοκρινείς όγκους από την εταιρεία IPSEN
Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου το θρυλικό street party της Athens Voice θα περιμένει όλους εσάς
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Σύμφωνα με το περιοδικό Science
Τέλεια φώτα, σωστός ήχος, dark rooms, αυστηρή πόρτα, εκλεκτικά DJ sets, ενδιαφέρον crowd
H σειρά αποδείχθηκε μια από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία
Η διαδρομή του από τα πέριξ της Ομόνοιας στις εγκαταστάσεις της Οδού Ανθέων
Έχουμε φάει τόσες φάπες, τόση ανασφάλεια και πίεση πανταχόθεν, που αναζητάμε πια λίγη χαρά, λίγη χριστουγεννιάτικη τρέλα, λίγο τζέρτζελο, απ’ όπου κι αν προέρχεται
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
Η πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τη Chiesi Hellas διακρίθηκε στην κατηγορία «Κοινωνία»
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τεχνολογική εκπαίδευση
Ποια είναι τα κύρια ευρήματα της μελέτης
Αναλυτικός οδηγός από το σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Ένα παράσιτο που μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα ζώα μας, αλλά και εμάς τους ανθρώπους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.