Life

Nike + Run Club

Η Nike βάζει το τρέξιμο στην καθημερινότητα των Αθηναίων

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 405
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26264-57899.jpg

Aν περάσεις μια Δευτέρα απόγευμα από το Σύνταγμα και δεις πολύ κόσμο με λευκά t-shirts συγκεντρωμένο στην κορυφή της Ερμού, μη σαστίσεις. Δεν είναι διαδήλωση, ούτε ποδηλατικό ραντεβού για κάποιο ride σε δύο τροχούς, ούτε κάποιο περίεργο αυθόρμητο flashmob.

Έξω από το καινούργιο κατάστημα της Nike (Ερμού 1) δίνεται πια το εβδομαδιαίο ραντεβού των Αθηναίων runners, από τις 4 Ιουλίου κι έπειτα. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει στη σημερινή εποχή για άθληση χωρίς (απαραίτητα) ανταγωνιστικότητα, η Nike ανέλαβε να τρέξει το πρώτο Nike+Run club, να οργανώσει μια κοινότητα ανθρώπων που θέλουν απλά να διατηρούν τη φυσική τους κατάσταση και να κάνουν παρέα. Και το κυριότερο; Να τρέχουν μέσα στην πόλη τους, η οποία μπορεί να μην είναι πάντοτε φιλική προς αυτούς, αλλά όμως έχει τόσες εικόνες και μυστικά που μπορείς να ανακαλύψεις. Γιατί όχι τρέχοντας;

Στις 4/7 στην πρώτη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» περίπου 70 άτομα. Παρά τη συχνά αφόρητη καλοκαιρινή αθηναϊκή ζέστη, μέσα στις επόμενες δύο συναντήσεις ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε. Ο στόχος στον ορίζοντα είναι φυσικά το «We Run Athens», το μεγάλο running event που διοργανώνει η Nike στην Αθήνα στις 7/10. Αλλά το ραντεβού της Δευτέρας δεν θα σταματήσει εκεί, θα διαρκέσει όλη τη χρονιά υποστηρίζοντας το νέο αστικό trend του τρεξίματος στην πόλη.

image

Δεν χρειάζεται να είσαι καλά προπονημένος, ούτε να έχεις κάποιου είδους προσωπική ιστορία στα σπορ. Οι προπονητές της Nike χωρίζουν τους συμμετέχοντες σε γκρουπ προκειμένου να νιώθουν όλοι άνετα και, προπαντός, να τρέχουν μαζί με τους φίλους που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα. Όσοι έχουν smartphones μέσα από την εφαρμογή Nike+ Running μπορούν να οργανώ-σουν το τρέξιμό τους, να παρακολουθούν, να μετρούν, να συγκρίνουν και να μοιράζονται τα στοιχεία των διαδρομών τους με χρήστες απ’ όλον τον κόσμο. Παράλληλα αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο, το οποίο τους ωθεί να προπονούνται και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους μέχρι την επόμενη συνάντηση του Nike+ Run Club. Το πλατύ πεζοδρόμιο έξω απότο νέο Nike κατάστημα είναι ο χώρος συγκέντρωσης και προθέρμανσης. Οι runners, γύρω στις 18.00, είναι εκεί και κάνουν

τις διατάσεις τους ακολουθώντας τις προπονητικές συμβουλές. Χωρίζονται σε γκρουπ και ξεκινούν την αθηναϊκή τους διαδρομή. Φυσικά, αποφεύγονται οι μεγάλες λεωφόροι και το συναπάντημα με πιθανά απρόσεκτους οδηγούς. Αντίθετα έχουν επιλεγεί πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές εντός του ιστορικού κέντρου, αλλά και στις παρυφές αυτού. Είπαμε, το τρέξιμο δεν είναι απλά ένα σπορ. Είναι μια καλή ευκαιρία για νέους ανθρώπους να εξοικειωθούν καλύτερα με την πόλη τους, μέσα από μια cool συνήθεια.

Stay tuned για κάθε νέο στο Facebook/NikeRunningGreece.

Την επόμενη Δευτέρα μην κανονίσεις τίποτα. Θα βγεις.

Για τρέξιμο, στην πόλη σου…

We R un At h e ns - O 1ος μεγάλος αγώνας που διοργανώνει η Nike στην Αθήνα. Στις 7/10.

Δηλώστε συμμετοχή στο www.werunathens.gr

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ