Life

Περιπλανήσεις σε θηλυκούς εικαστικούς κόσμους

Γυναίκες δημιουργοί εμπνέονται και παρουσιάζουν το έργο τους

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 382
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρω Κουρή, Χιροσίμα
Μάρω Κουρή, Χιροσίμα

Η Μέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί μία ευκαιρία για περιπλανήσεις σε θηλυκούς εικαστικούς κόσμους. Οι επιλογές είναι πολλές.

Στην γκαλερί Art Prisma στο κέντρο του Πειραιά (Κουντουριώτου 187, 8-31/3) μια ομάδα οκτώ γυναικών δημιουργών (Ρένα Αβαγιαννού, Ηώ Αγγελή, Δάφνη Αγγελίδου, Κάτια Βαρβάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Αντιγόνη Καββαθά, Ειρήνη Κανά, Ελιάννα Προκοπίου) εμπνέονται από την ίδια τους την ύπαρξη – η καθεμία με το δικό της ύφος.

Ισάριθμες εικαστικοί (Μαρία Καππάτου, Μάρω Κουρή, Χαρίκλεια Λούπα, Βίλμα Μενίκη, Μαρίνα Προβατίδου, Φανή Σαρρή, Μαρία Σκούρτη, Ιωάννα Ταχμιντζή) συμμετέχουν και στην έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκες εν κινήσει» στο Σταθμό Μετρό του Συντάγματος (ως 15/3). Οι φωτογραφίες απεικονίζουν γυναίκες που κινούνται ή μετακινούνται, στην πόλη ή στην εξοχή, στην Ελλάδα ή αλλού, με προορισμό την εργασία τους, την κάλυψη καθημερινών αναγκών ή και την ψυχαγωγία.

Με τη σειρά της, η απολύτως γυναικοκρατούμενη (20 γυναίκες V/S 1 άντρα) εικαστική ομάδα Template Life θα τιμήσει τις σύγχρονες σουφραζέτες με την έκθεση φωτογραφίας (υλικό και μαρτυρίες για τη γυναίκα τού σήμερα) «Amarilis 20:1», στην Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι, ως 14/3). Τα έσοδα από την πώληση των έργων θα διατεθούν για τη φροντίδα γυναικών που χρίζουν βοήθειας, με την άμεση καθοδήγηση των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος.

image

Βίλμα Μενίκη

image

Μαρία Καππάτου

image

Μαρία Σκούρτη

n

Μαρίνα Προβατίδου

 image

Φανή Σαρρή

image

Ιωάννα Ταχμιντζή

image

Χαρίκλεια Λούπα

image

Μάρω Κουρή (δική της και η κεντρική φωτό του άρθρου)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ