- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καιρός: Πενθήμερο αφρικανικής σκόνης μέχρι το Σάββατο (βίντεο)
Ασυνήθιστη η παρατεταμένη διάρκεια του φαινομένου
Καιρός - Αφρικανική σκόνη μέχρι και το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 - Ποιες οι συνέπειες του φαινομένου.
Σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας από σήμερα Τρίτη (29/3) έως και το Σάββατο (2/4). Η διάρκεια του φαινομένου είναι πρωτόγνωρη, καθώς δεν παρατηρείται συχνά παρατεταμένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης για παραπάνω από τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η επικράτηση ανέμων νοτίων διευθύνσεων κατά το διάστημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.
Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι:
- Η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες.
- Η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα.
- Η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.
Ο καιρός αύριο, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022: Νεφώσεις και σποραδικές βροχές
Νεφώσεις, πυκνές κατά διαστήματα και κάποιες πρόσκαιρες σποραδικές βροχές, αναμένονται την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.
Σύμφωνα με το Meteo, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τα δυτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια καθώς και στα ανατολικά του Αιγαίου. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από 5 έως 20, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 20, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά όπου από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα νότια 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι και από βορρά προς νότο θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια του νομού το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από μια γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο
Συνεργασία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.