Ελλαδα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες ως την Πέμπτη - Πού θα εκδηλωθούν

Δείτε live την πορεία της βροχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυκλοφορία οχημάτων - Κακοκαιρία «Μπάλλος»
Κυκλοφορία οχημάτων - Κακοκαιρία «Μπάλλος» © Eurokinissi

Την εμφάνισή της κάνει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από σήμερα έως την Πέμπτη, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί προς τα πιο δυτικά τμήματα της χώρας μας, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 24/2, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η κακοκαιρία, που θα είναι κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI), θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
  • Τις χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία από το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.
  • Την πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη, η οποία στα ορεινά ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 6-7 βαθμούς Κελσίου.
  • Την ενίσχυση των ανέμων την Πέμπτη, οπότε θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Σε πορτοκαλί συναγερμό μπαίνουν από το απόγευμα της Τρίτης η περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων για έντονες βροχές και καταιγίδες.

Από την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να μετατοπίζεται πιο ανατολικά με βελτίωση του καιρού στα δυτικά και βόρεια.

Περαιτέρω βελτίωση και την Τσικνοπέμπτη, εκτός από Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα που θα έχουν πιο άστατο καιρό. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες με το κρύο να είναι έντονο κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Δείτε live την πορεία της βροχής

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ