- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεκόρ θερμοκρασιών και παρατεταμένης ζέστης τον Ιούνιο - Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Οι τελευταίες δύο εβδομάδες του Ιουνίου του 2021 όσον αφορά στον καιρό χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερα υψηλές τιμές θερμοκρασίας στη χώρα μας και σε αρκετές περιοχές σημειώθηκαν ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας των τελευταίων τουλάχιστον 12 ετών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Τα σκήπτρα κατέχουν τα Χανιά με 44,3 βαθμούς την 1η Ιουλίου.
Παράλληλα, οι συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν για ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα (11) ημέρες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ευνόησαν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καταγράφει 428 εστίες δασικών πυρκαγιών την ίδια χρονική περίοδο.
Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες του αέρα, οι ασθενείς άνεμοι και η ηλιοφάνεια που επικράτησαν, επηρέασαν και την επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας στην Ελλάδα, η οποία πλέον κυμαίνεται 3-4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας για παράδειγμα στο Βόρειο Αιγαίο τους 29°C.
Το παρακάτω γράφημα δείχνει συνοπτικά ποιες ήταν οι υψηλότερες τιμές ημερήσιας θερμοκρασίας που κατέγραψε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μεταξύ 22/06 και 02/07/2021.
Επιπλέον, ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών από την έναρξη λειτουργίας τους σημειώθηκαν σε εννέα μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ-meteo: Βατερή-Λίμνη Ευβοίας 43,0°C, Αυλίδα 43,0°C, Χαλκίδα 42,9°C, Πλατανιάς 42,9°C, Αλικιανός 42,5°C, Χανιά 42,6°C, 'Αγ. Πάντες Χανίων 42,2°C, Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου 41,8°C, και Βαγιωνιά Ηρακλείου 41,8°C.
Τέλος, σε ακόμη οκτώ μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία έφτασε ή πλησίασε τα προηγούμενα ρεκόρ: Τανάγρα 43,2°C (ίση με 02/07/2017), Νεμέα 42,2°C (ίση με 25/07/2009 και 01/07/2017), Λευκοχώρι Φθιώτιδας 42,9°C (43,4°C στις 30/06/2017), Γαλαξίδι 41,6°C (41,9°C στις 02/07/2017), Μακρακώμη 41,6°C (41,9°C στις 25/07/2009), 'Αργος 43,8°C (44,1°C στις 01/07/2017), Μονεμβασιά 42,7°C (45,2°C στις 26/06/2007) και στα Χανιά Πολυτεχνείο 43,2°C (43,7 στις 26/06/2007).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.