- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αστεροσκοπείο Αθηνών: Καύσωνας και ρεκόρ 150 ετών
Μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου είχε φτάσει η θερμοκρασία τον Μάιο
Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 ή και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.
Πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες ξεκινούν από σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Στην τελευταία πρόγνωση καιρού των μετεωρολόγων αποκαλύπτεται ότι τις προσεχείς ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 ή και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.
Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας -τις ημέρες του καύσωνα- θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υποστήριξε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον καιρό θα αλλάξει ο «χάρτης» των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα.
«Στο Θησείο έχουμε τον αρχαιότερο σταθμό της Ελλάδας. Εχουμε δεδομένα 150 ετών, ενάμιση αιώνα» τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαλόπουλος. Οπως εξήγησε, μέχρι σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάιο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο «και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου.»
Οπως εξήγησε, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο «ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 Μαΐου του 2003. Οπως καταλαβαίνετε, εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις (σ.σ. για 40 – 41 βαθμούς Κελσίου) πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών» είπε καταλήγοντας ο καθηγητής Μιχαλόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και ΕΜΥ
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.