- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αστεροσκοπείο Αθηνών: Καύσωνας και ρεκόρ 150 ετών
Μέχρι 37 βαθμούς Κελσίου είχε φτάσει η θερμοκρασία τον Μάιο
Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 ή και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.
Πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες ξεκινούν από σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Στην τελευταία πρόγνωση καιρού των μετεωρολόγων αποκαλύπτεται ότι τις προσεχείς ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 ή και τους 41 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.
Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας -τις ημέρες του καύσωνα- θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών και Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, υποστήριξε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τον καιρό θα αλλάξει ο «χάρτης» των δεδομένων που υπάρχει για τους καύσωνες στη χώρα.
«Στο Θησείο έχουμε τον αρχαιότερο σταθμό της Ελλάδας. Εχουμε δεδομένα 150 ετών, ενάμιση αιώνα» τόνισε αρχικά ο κ. Μιχαλόπουλος. Οπως εξήγησε, μέχρι σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για τον Μάιο καταγράφονταν το τελευταίο δεκαήμερο «και δεν είχαν περάσει ποτέ τους 37 βαθμούς Κελσίου.»
Οπως εξήγησε, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαήμερο «ήταν οι 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 11 Μαΐου του 2003. Οπως καταλαβαίνετε, εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις (σ.σ. για 40 – 41 βαθμούς Κελσίου) πάμε για ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών» είπε καταλήγοντας ο καθηγητής Μιχαλόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η κυνική απάντηση σε όσους τον προέτρεψαν να «κατεβάσει» το βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.