Ελλαδα

Αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους προτείνει η εισαγγελέας της έδρας

Οι πρώτες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρόταση της εισαγγελέως για αποφυλάκιση του ηθοποιού - Η αγόρευσή της και το ισχαιμικό επεισόδιο του κατηγορούμενου

Την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη υπό όρους, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Σήμερα (1/7) το δικαστήριο εξέταζε την παράτασης της προσωρινής κράτησης του στις φυλακές.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της σημείωσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει τα ίδια αδικήματα.

«Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει με βάση των Κώδικα και όχι άλλες παραμέτρους. Το δικαστήριο καλείται απερίσπαστο και “κουφό” να εξετάσει τις παραμέτρους. Είναι ηθοποιός που δραστηριοποιήθηκε στο θέατρο και την τηλεόραση μέχρι την προσωρινή κράτηση του. Όλες οι επιθέσεις είχαν κοινό τόπο το θέατρο και την τηλεόραση. Δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας και διερωτήθηκε «Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη;» απαντώντας: «Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αλλά και η καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός - Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Ο ηθοποιός περί τις 4 τα ξημερώματα παραπονέθηκε για πόνους με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό όπου και κρατείται, στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ίδιος φέρεται να δηλώνει πως έχει πόνους οι οποίοι σχετίζονται με την καρδιά, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται από τους γιατρούς οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν και εάν θα τον κρατήσουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το MEGA o ηθοποιός μεταφέρθηκε δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Αμέσως μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται και οι γιατροί διέγνωσαν πως είχε συμπτώματα ενός ελαφρού ισχαιμικού επεισοδίου και εισήχθη στη Νευρολογική. Ο ηθοποιός λίγη ώρα μετά ζήτησε να πάρει εξιτήριο, το οποίο και υπέγραψε ο ίδιος καθώς δεν ήθελε να θεωρηθεί η νοσηλεία του πρόφαση αποφυγής της σημερινής δίκης.

Ύστερα από την επιστροφή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα ξημερώματα της Παρασκευής ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να διακομιστεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι γιατροί τόνισαν, σύμφωνα με το MEGA, πως πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και η συναισθηματική φόρτιση μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του.

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στον Alpha και επιβεβαίωσε το γεγονός, ενώ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου ηθοποιού.

«Χθες το μεσημέρι, αφότου ήταν στις φυλακές και είναι γεγονός ότι είχε 4 μέρες μούδιασμα και ενοχλήσεις στη δεξιά πλευρά, τον είδε ο γιατρός ότι δεν περπάταγε καλά και τον έστειλε να κάνει εξετάσεις. Τον πήγαν στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, έγιναν όλες οι εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Δημιουργήθηκε μεγάλος πανικός, γιατί με την αρρώστια που έχει, ακόμα ένα εγκεφαλικό να πάθει μπορεί να είναι μοιραίο» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί, όμως εκείνος έγινε ότι έχει δικαστήριο σήμερα και θέλει να εμφανιστεί για να μη νομίζουν ότι παίζει θέατρο. Οι γιατροί αρνήθηκαν, εκτός κι αν υπέγραφε για αν βγει. Υπόγραψε και χθες βράδυ είχε έξαρση η κατάστασή του, έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και θα γίνει και επέμβαση γιατί η κατάστασή του είναι σοβαρή. Έχει μια αρρώστια που από την ίδια πέθανε ο πατέρας του στα 62. Το εγκεφαλικό είναι έμφρακτο, αν αιμορραγήσει το αγγείο στο κεφάλι τότε μπορεί να πεθάνει».

«Η στιγμή που θα απολογηθεί είναι σε 2-3 μήνες. Ακόμα εξετάζεται η 3η μάρτυρας και έχουμε ακόμα 40», πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Υπάρχει πρωτόκολλο στον θάνατο; Δε θα αφήσεις τη γυναίκα του;!» Στο Νοσοκομείο ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ