- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Θετικότητα - Κορωνοϊός: 53,53% στη Μύκονο - Οι περιοχές με πάνω από 20%
Οι αναλυτικοί πίνακες του ΕΟΔΥ
Νησιά και ηπειρωτικές περιοχές με τη μεγαλύτερη θετικότητα στα τεστ κορωνοϊού. Οι πίνακες του ΕΟΔΥ.
Τη μεγάλη διασπορά σε νησιά αλλά και ηπειρωτικές περιοχές επιβεβαιώνουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη θετικότητα των τεστ κορωνοϊού που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη (29/06). Αφορούν την εβδομάδα 20 - 26 Ιουνίου 2022.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 16.115 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ με κορωνοϊό είναι 95.
Στην κορυφή της λίστας με τη θετικότητα παραμένει η Μύκονος. Το ποσοστό των θετικών τεστ για κορωνοϊό στο νησί ξεπερνά το 53%. Σημειώνεται ότι η θετικότητα ή ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό των τεστ που βγαίνει θετικό στον κορωνοϊό στο σύνολο των διαγνωστικών ελέγχων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 20 - 26 Ιουνίου 2022 το 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.35 (95% ΔΕ: 1.18 - 1.52). Μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας έχουν διευκρινίσει ότι ο δείκτης Rt εκφράζει τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να μολύνει ένα κρούσμα κορωνοϊού. Ο βαθμός επικινδυνότητας αυξάνεται, όταν ο δείκτης Rt ξεπερνά τη μονάδα.
Πίνακες ΕΟΔΥ με τον δείκτη θετικότητας – Οι περιοχές που ξεπερνά το 20%
- Μύκονος: 53,53%
- Μήλος: 52,45%
- Θήρα: 39,51%
- Πάρος: 31,77%
- Δυτική Αττική: 30,64%
- Κάρπαθος: 24,51%
- Κως: 24,38%
Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 20 Ιουνίου με 26 Ιουνίου 2022, το ποσοστό θετικότητας ήταν 12,07% σε σύνολο 715.666 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.