Ελλαδα

Θέμα στον Guardian το ρεπορτάζ-«σεμινάριο» της ΕΡΤ για το πώς να κλέψει κανείς βενζίνη

Το κύμα επικρίσεων - Τα σχόλια στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βενζινάδικο
Βενζινάδικο © Eurokinissi

Θέμα στον Guardian έγινε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ όπου ένας επισκευαστής αυτοκινήτων έδειχνε τρόπους να κλέβει κανείς βενζίνη.

Η ΕΡΤ έχει δεχτεί κύμα επικρίσεων για το ρεπορτάζ που έδειχνε στους θεατές πώς να κλέψουν βενζίνη από τα αυτοκίνητα καθώς οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη. Μάλιστα, το εν λόγω ζήτημα έγινε θέμα μέχρι και στον Guardian.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο. Δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, μπορείς να το κάνει ακόμα και ένα λάστιχο για μπαλκόνια», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού Κώστας Στάμου στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Αφού επέδειξε τη μέθοδο, ένας επισκευαστής αυτοκινήτων επεσήμανε πού μπορεί να τρυπηθεί η δεξαμενή καυσίμου ενός αυτοκινήτου για να κλέψει κανείς το «πολύτιμο» περιεχόμενο.

«Είστε καλά παιδιά; Δίνετε συμβουλές στους ανθρώπους για την κλοπή βενζίνης;» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος αστειεύτηκε: «Μετά το σεμινάριο για δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

«Πολλά σατιρικά site έχουν φτιάξει ήδη βίντεο που κοροϊδεύουν την... προσέγγιση αυτή που έδειξε η ΕΡΤ στο ρεπορτάζ της με πάνω από 170.000 προβολές», αναφέρει ο Guardian και συνεχίζει:

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ' αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών για να ελαφρύνουν το βάρος των εξόδων τους εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ