Ελλαδα

Τρεις μαθητές ιρακινής καταγωγής στον Βύρωνα κινδυνεύουν με απέλαση

Νέα υπόθεση Σαϊντού - Η κινητοποίηση του δημάρχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο - Τάξη
Μαθητές σε σχολείο - Τάξη © EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Βύρωνας: Αντίδραση από δήμο και σχολείο για την απέλαση τριών μαθητών ιρακινής καταγωγής - Η δήλωση του δημάρχου

Να μην απελαθούν τρεις ιρακινής καταγωγής μαθητές του 4ου Γυμνασίου του Βύρωνα, η μητέρα τους και τα άλλα δύο αδέλφια τους, ζητά ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης. Η οικογένεια καλείται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης να εγκαταλείψει την Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.  

«Οι τρεις μαθητές φοιτούν εδώ και μια πενταετία σε ελληνικά σχολεία (από Δ' Δημοτικού έως Β' Γυμνασίου) και σύμφωνα με ομόφωνη ανακοίνωσή του συλλόγου διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Βύρωνα, έχουν επιδείξει εξαιρετική επιμονή και προσπάθεια να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου, ενώ αυτό που θέλουν είναι να σπουδάσουν και να ζήσουν στην πατρίδα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και προσθέτει: «Τα τρία παιδιά από το Ιράκ, όπως ο Σαϊντού πριν από λίγο καιρό αλλά και εκατοντάδες παιδιά πρόσφυγες που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Η απάντηση του ελληνικού κράτους δεν μπορεί να είναι η απέλασή τους από τη χώρα».

«Ως δήμαρχος Βύρωνα αλλά και ως εκπαιδευτικός, ενώνω τη φωνή μου με το ψήφισμά της Ζ' ΕΛΜΕ και ζητώ κι εγώ από την πλευρά μου να ανακληθεί η απόφαση της απέλασης των τριών μαθητών και της οικογένειάς τους, για να μη γίνουν πρόσφυγες για δεύτερη φορά. Καλώ επίσης τους συλλόγους γονέων και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βύρωνα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ