Ελλαδα

Φωτιά στον Κάλαμο - Συναγερμός για τη νέα πυρκαγιά στην Αττική (εικόνες)

Ανάστατοι οι κάτοικοι - Πρεμιέρα για τους δασοκομάντο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά στον Κάλαμο
Πυροσβέστης επιχειρεί σε φωτιά στον Κάλαμο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτιά τώρα στον Κάλαμο Αττικής. Η νέα πυρκαγιά στην Αττική καίει μέσα σε οικόπεδο. Στο σημείο πυροσβέστες. Σηκώθηκε ελικόπτερο. Επιχειρούν και δασοκομάντο.

Φωτιά στον Κάλαμο προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου, το μεσημέρι και έκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ έφθασε κοντά σε κατοικίες. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ανάστατοι οι κάτοικοι από την πυρκαγιά βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν πώς εξελίσσεται η επιχείρηση κατάσβεσης.

Νεότερες πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφεραν ότι η φωτιά στον Κάλαμο ξέσπασε στη θέση Αγκώνα λίγο πριν από τις 14.00 μετά το μεσημέρι. Στην περιοχή οι άνεμοι έφθαναν τα 5 μποφόρ κατά διαστήματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά.

Φωτιά στον Κάλαμο: Πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν στην πυρκαγιά - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Βορειοανατολική Αττική επιχείρησαν αρχικά 7 οχήματα και 16 πυροσβέστες. Ωστόσο, στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.

Ειδικότερα, στον Κάλαμο Αττικής αναπτύχθηκαν και επιχείρησαν 46 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Πολύτιμη η συνδρομή από δύο πεζοπόρα τμήματα, όπως και από εθελοντές. Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού στην πυρκαγιά πραγματοποίησαν δύο ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης στον Κάλαμο συνέδραμαν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ορατή από την Εύβοια η φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής. Οι φωτογραφίες είναι από περιοχή στην Εύβοια, που βρίσκεται απέναντι από την πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, πυκνός καπνός σηκωνόταν ψηλά στον ουρανό.

Η φωτιά στον Κάλαμο Αττικής, όπως φαίνεται από την Εύβοια
Η φωτιά στον Κάλαμο Αττικής, όπως φαίνεται από την Εύβοια

Στην Αμάρυνθο Ευβοίας κάτοικοι και επισκέπτες βλέπουν τη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής
Στην Αμάρυνθο Ευβοίας κάτοικοι και επισκέπτες βλέπουν τη φωτιά στον Κάλαμο Αττικής

Πρεμιέρα για τους δασοκομάντο - Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στη φωτιά στον Κάλαμο

Όπως έγινε γνωστό, στη φωτιά στον Κάλαμο επιχείρησαν για πρώτη φορά δύο ομάδες με δασοκομάντο. Πρόκειται για τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίες είναι ειδικά εκπαιδευμένες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές περιοχές.

Η μία από τις ομάδες αυτές είναι αερομεταφερόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο σημείο, όπου και αναπτύχθηκε ταχύτατα, ξεκινώντας την επιχείρηση κατάσβεσης εστιών. Είναι η πρώτη επιχείρηση των δασοκομάντο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν πριν από λίγα 24ωρα την εκπαίδευσή τους.

Φωτιά στον Κάλαμο: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Λόγω της πυρκαγιάς στον Κάλαμο τέθηκαν σε ισχύ μέτρα για λόγους ασφαλείας και από την Τροχαία. Ειδικότερα, εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων έγινε στα ακόλουθα σημεία:

  • Στη συμβολή των οδών Αυγής και Θάσου
  • Περιφερειακής Αγκώνα και Θάσου προς Χιλιοπόταμο.

Η φωτιά στον Κάλαμο ξύπνησε μνήμες από την πύρινη λαίλαπα που είχε σαρώσει τη συγκεκριμένη περιοχή στην Αττική το καλοκαίρι του 2017. Η πυρκαγιά στον Κάλαμο στην Βορειοανατολική Αττική ήταν ορατή από δορυφόρο, την ώρα που καπνός και στάχτη από τη φωτιά είχαν καλύψει το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ