Ελλαδα

Γιατρός από τη Χαλκίδα έχασε 68.000 ευρώ, αλλά δεν ξέρει πώς

Τι εκτιμά η αστυνομία που ερευνά την υπόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρτα-Ηλεκτρονικές αγορές
Κάρτα-Ηλεκτρονικές αγορές © Unsplash

Ένας 52χρονος γιατρός στη Χαλκίδα έπεσε θύμα απάτης με 68.000 ευρώ να κάνουν... φτερά από τον λογαριασμό του, χωρίς να ξέρει το πώς έγινε αυτό.

Το ποσό των 68.000 ευρώ έκανε... φτερά από το λογαριασμό ενός 52χρονου γιατρού στη Χαλκίδα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, χωρίς όμως να ξέρω τον τρόπο που του αφαιρέθηκε το ποσό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος γιατρός θέλησε να ελέγξει τον λογαριασμό του μέσω e-banking και διαπίστωσε έκπληκτος ότι με άγνωστο τρόπο είχαν εξαφανιστεί 68.000 ευρώ. Στην καταγγελία που υπέβαλε στην Ασφάλεια Χαλκίδας, η οποία ερευνά την υπόθεση, υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει κάποιο απατηλό e-mail που δήθεν προερχόταν από τράπεζα και στο οποίο να είχε καταχωρίσει τους κωδικούς του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί ερευνούν για να εξακριβώσουν πώς έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης ο 52χρονος και προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να είχε ανοίξει στο κινητό του τηλέφωνο ή στο e-mail του κάποιο μήνυμα με άσχετο περιεχόμενο, το οποίο ενδεχομένως περιείχε κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε από χάκερ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ