Ελλαδα

Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. χτενίζει τη Βοιωτία για τους δράστες

Σε ποιες υποθέσεις ήταν μπλεγμένος ο «θείος Τζο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Σκαφτούρος: Ο 55χρονος εκτελέστηκε στο σπίτι του στη Βοιωτία τη Δευτέρα του Πάσχα
Γιάννης Σκαφτούρος

Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Το χρονικό της δολοφονίας και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στη Βοιωτία - Οι υποθέσεις στις οποίες ήταν μπλεγμένο το θύμα.

Τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου αναζητούν οι αρχές. Αστυνομικοί, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, «χτενίζουν» τη Βοιωτία προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών που δολοφόνησαν τον 55χρονο άνδρα ενώ έψηνε στο εξοχικό του μπροστά σε μέλη της οικογένειάς του, τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4). 

Ο «θείος Τζο», όπως ήταν γνωστός ο Γιάννης Σκαφτούρος, έπεσε νεκρός από άγνωστους δράστες που με καλάσνικοφ εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου, που όπως φαίνεται είχε υπογραφεί για τον 55χρονο άνδρα. Οι αρχές αναζητούν τους δράστες του εγκλήματος βάζοντας στο μικροσκόπιο τις υποθέσεις στις οποίες είχε μπλεχτεί ο Γιάννης Σκαφτούρος στο παρελθόν. 

Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Το χρονικό του εγκλήματος & το παρελθόν του θύματος

Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες, αφού μπήκαν στην αυλή του εξοχικού του 55χρονου θύματος, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ στον χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός, ανταπέδωσε τα πυρά. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους.

 

 

Ανήμερα του Πάσχα ο 55χρονος, Γιάννης Σκαφτούρος, η οικογένειά του και οι φίλοι τους, έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι. Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης είχε απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας. Η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά πριν από τρία χρόνια για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι δράστες ενδέχεται να έχουν διαφύγει με αυτοκίνητο και να κρύβονται σε γειτονική ορεινή περιοχή, με την αστυνομία να έχει επιστρατεύσει και ελικόπτερο για τον εντοπισμό τους. Εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν ότι οι ένοπλοι φρουροί του Γιάννη Σκαφτούρου είχαν άδεια τη Δευτέρα του Πάσχα, όποτε τα μέτρα ασφαλείας ήταν πιο χαλαρά.

Συμβόλαιο θανάτου στα Σκούρτα Βοιωτίας: Γάζωσαν με καλάσνικοφ τον 55χρονο Γιάννη Σκαφτούρο

Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Φοβόταν πως ήταν στόχος

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με τη συνοδεία συνεργών του για προστασία. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με τη μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι πριν από λίγο είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ