- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα κρούσματα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι, οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ και οι επαναλοιμώξεις.
Ειδικότερα, στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.014 κρούσματα κορωνοϊού και 30 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι είναι 278.
Κρούσματα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.014.
» Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν, ανέρχεται σε 3.273.382 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 200 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 120.986 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.839 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 278 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 93.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 153 (55.04%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 125 (44.96%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.589 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 190 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τον ΕΟΔΥ και η γεωγραφική κατανομή για τα κρούσματα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.