- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Θεσσαλονίκη: Ξερίζωσαν τα δέντρα που φύτεψαν Ουκρανοί πρόσφυγες. Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου.
Τα δέντρα που φύτεψαν Ουκρανοί πρόσφυγες και κάτοικοι του Μονοπήγαδου του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης στο «Δάσος των Προσφύγων» της περιοχής, θέλοντας να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα ειρήνης, κατέστρεψαν τις τελευταίες ώρες άγνωστοι δράστες.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου, Παναγιώτης Μπατατόλης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αντιλήφθηκε το περιστατικό όταν πήγε το πρωί στο «Δάσος των Προσφύγων» για βόλτα προκειμένου να δει τα δέντρα που φυτεύτηκαν σε εθελοντική αναδάσωση.
«Περίπου 20 - 25 δέντρα, από τα συνολικά 300 που φυτεύτηκαν στις 20 Μαρτίου, τα είχαν ξεριζώσει άγνωστοι και τα πέταξαν παραδίπλα. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία, ίσως βάλουμε και κάμερα, ενώ θα τα αντικαταστήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπατατόλης.
Στο Μονοπήγαδο, από την έναρξη του πολέμου, φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, στο χωριό μένουν 23 πρόσφυγες, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται άλλοι πέντε, δύο μητέρες με τα παιδιά τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Εισαγγελική παραγγελία για το ολλανδικό εργαστήριο
Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες
Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Πότε φτιάχνει ξανά ο καιρός
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περίπου 200 ζώα ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.