Ελλαδα

Ουκρανία: 772 πρόσφυγες στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Αναλυτικά τα στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα
Ουκρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 772 πρόσφυγες υποδέχτηκε η Ελλάδα σε ένα 24ωρο - Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συνεχίζονται οι αφίξεις Ουκρανών προσφύγων στη χώρα μας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (7/3/2022) στην Ελλάδα εισήλθαν 772 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 259 ανήλικοι.

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν έλθει στην Ελλάδα

  • Από τον Προμαχώνα: 584
  • Από Ευζώνους: 26
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 46
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν 77 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 39.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 5.421 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.690 ανήλικοι.

UNHCR: Το όριο των 2 εκατ. προσφύγων αναμένεται να ξεπεραστεί «σήμερα ή αύριο»

Το όριο των δύο εκατομμυρίων προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής αναμένεται να ξεπεραστεί «σήμερα» ή «αύριο», δήλωσε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Φιλίπο Γκράντι.

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το όριο των δύο εκατομμυρίων σήμερα ή ίσως, το αργότερο, αύριο», δήλωσε ο Γκράντι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Όσλο.

«Αυτό δεν σταματά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι μετά το πρώτο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία είναι πιθανόν να υπάρξει ένα δεύτερο που να συνίσταται από πιο ευάλωτους πρόσφυγες.

«Αν ο πόλεμος συνεχίσει θα αρχίσουμε να βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν πόρους και συνδέσεις», σημείωσε ο Φιλίπο Γκράντι.

«Αυτή θα είναι μια πιο περίπλοκη κατάσταση για να διαχειριστούν οι ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον και θα υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερη αλληλεγγύη για όλους στην Ευρώπη και πέραν αυτής», τόνισε.

Ο Γκράντι, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από επίσκεψή του στη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Πολωνία, τρεις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία, δήλωσε επίσης ότι οι πόλεμοι στα Βαλκάνια, στη Βοσνία και στο Κόσοβο, είχαν επίσης προκαλέσει τεράστια κύματα προσφύγων, «ίσως δύο ή τρία εκατομμύρια, αλλά σε περίοδο 8 ετών». «Τώρα πρόκειται για 8 μέρες», επισήμανε.

«Κι άλλες περιοχές του κόσμου το έχουν δει αυτό, αλλά στην Ευρώπη είναι η πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ