Ελλαδα

Νεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία

Αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο μωρό στη Θεσσαλονίκη
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο μωρό στη Θεσσαλονίκη © thesstoday.gr

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στο νεκρό νεογνό που βρέθηκε σε Κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης - Τι αναφέρει η ιατροδικαστής.

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρό νεογνό το πρωί της Τετάρτης, στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή, πρόκειται για κύημα περίπου 6 μηνών για το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν γεννήθηκε νεκρό ή ζωντανό.

«Ελπίζουμε γι’ αυτό να μας διαφωτίσει η ιστολογική εξέταση» ανέφερε η ιατροδικαστής σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει η υπόνοια ότι βρισκόταν εντός φορμόλης, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί από την τοξικολογική εξέταση.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο μωρό στη Θεσσαλονίκη
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο μωρό στη Θεσσαλονίκη © grtimes.gr

Νεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη
Νεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη © thesstoday.gr

Νεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Μαρτυρία υπαλλήλου που το εντόπισε

Υπάλληλος του παρακείμενου κοιμητηρίου μίλησε για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι το μωρό ήταν νεκρό.

«Ήταν παγωμένο, ήταν γυμνό, ακουμπισμένο έξω από τον κάδο», είπε στον Ant1 ο υπάλληλος του κοιμητηρίου της Θέρμης που εντόπισε το νεογέννητο και κάλεσε τις αρχές.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που είδα» είπε εμφανώς συγκλονισμένος ο υπάλληλος των κοιμητηριών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που βρήκε χθες το νεκρό βρέφος στον χώρο των κάδων απορριμμάτων. «Το έπιασα με τα γάντια που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, είδα ότι είναι νεκρό και το άφησα αμέσως κάτω, για να ειδοποιήσω τις Αρχές», περιέγραψε.

«Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει, έτρεξα να το δω, ήταν ένα μωρό γυμνό και παγωμένο πάνω στο χόρτο. Ταράχτηκα όταν το είδα, βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία», δήλωσε συγκλονισμένος ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής, υπεύθυνος εργάτης τάφων-εκταφών στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, σύμφωνα με το thesstoday.

Νεκρό βρέφος στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δ. Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι το μωρό «βρέθηκε γυμνό και με τον ομφάλιο λώρο. Το μωρό δεν πρέπει να ήταν στην κοιλιά της μάνας πάνω από έξι μήνες», είπε ο κ. Θεοτοκάτος.

Αντιδήμαρχος για νεκρό βρέφος - GRTimes.gr

Το έργο των αρχών για τον εντοπισμό της μητέρας δεν βοηθά το γεγονός ότι το κοιμητήριο δεν διαθέτει κάμερες. Άλλες πληροφορίες θέλουν η ταυτότητα της μητέρας του βρέφους να είναι ήδη γνωστή στις αρχές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ