Ελλαδα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες στην Αττική Οδό

Τι αναφέρει η εταιρεία- Βίντεο και φωτογραφίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτουν ότι έπειτα από προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας η κυκλοφορία σταδιακά ομαλοποιείται.
Aττική Οδός © Eurokinissi

Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι.

Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο συμβαίνει στην Αττική που με 7 ώρες χιονόπτωσης έχει παραλύσει στην κυριολεξία. Εκατοντάδες οδηγοί είναι εγκλωβισμένοι επί ώρες στην Αττική Οδό η οποία ανοιγοκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν τα συνεργεία το χιόνι. 

Αττική Οδός – Τα μεγαλύτερα προβλήματα

  • Στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού
  • Στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές
  • Στο ύψος του Γέρακα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους.

Πηγές της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα δήλωσαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σταδιακά ομαλοποιείται η κατάσταση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό έπειτα από προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας.

O Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Αττική Οδό, στο ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας και ζήτησε από την εταιρεία που έχει την ευθύνη διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν κυρίως στην Αττική Οδό ο κ. Πατούλης είπε: «Κάποιος από αυτούς να βγεί και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι δεν έκανε. Αν μας ζητήσει κάποιος να ανοίγουμε και την Αττική Οδό που είναι ευθύνη άλλων, να το πράξουμε αλλα αυτό θα είναι σε βάρος άλλων οδών σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να πάρετε τους υπευθύνους, που επρεπε να είχαν κάνει τα πάντα, και να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό».

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΛΠΙΣ" / ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 


 

Τι υποστηρίζει η Αττική Οδός

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι τα προβλήματα οφείλονται σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρίας Αττική Οδός αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές".

Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. "Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν "διπλώσει" νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά".

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ