Ελλαδα

Παρασκευής: Όσοι νόσησαν με «Όμικρον», έχουν ανοσία στη «Δέλτα»

Τι προβλέπει για την πορεία των κρουσμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρασκευής: Όσοι νόσησαν με «Όμικρον», έχουν ανοσία στη «Δέλτα»
Αθήνα © EUROKINNISSI

Παρασκευής - Κορωνοϊός: Όσοι νόσησαν με τη μετάλλαξη Όμικρον, έχουν ανοσία στην παραλλαγή Δέλτα.

O αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, μίλησε για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, προβλέποντας γρήγορη αποκλιμάκωση, ενώ σημείωσε ότι όσοι έχουν νοσήσει με τη μετάλλαξη Όμικρον, έχουν μεγάλη προστασία για τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο επιδημιολόγος. μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι με το άνοιγμα των σχολείων «είχαμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες, συνέπεια του αυξημένου διαγνωστικού ελέγχου σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους εκπαιδευτικούς και από εκεί και πέρα, χθες και προχθές, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί».

Οπως εξήγησε μάλιστα, «είχαμε περίπου 600 διασωληνωμένους πριν αρχίσουμε να βλέπουμε μία αύξηση, μέχρι εκείνη τη στιγμή αφορούσε περιστατικά "Δέλτα" η οποία δεν αποκλιμακώνεται εύκολα και είναι αναμενόμενο λόγω των χαρακτηριστικών της».

Παρασκευής: Όσοι προσβλήθηκαν από την «Όμικρον», έχουν ανοσία στη «Δέλτα»

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, η αναμνηστική δόση έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα έναντι της «Δέλτα», ενώ τόνισε ότι όσοι έχουν μολυνθεί από την μετάλλαξη Όμικρον έχουν μεγάλη προστασία έναντι της «Δέλτα».

Τέλος, για το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των μέτρων, χαρακτήρισε την κατάσταση εύθραυστη, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τη στάση μας να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα για να μην έχουμε νέα έξαρση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ