Ελλαδα

Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων: Πώς θα διεξαχθεί η εξεταστική στα AEI

Τι θα γίνει με όσους νοσήσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρυθμίσεις για την εξεταστική στα Πανεπιστήμια
Ρυθμίσεις για την εξεταστική στα Πανεπιστήμια © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η λειτουργία των πανεπιστημίων ήταν το κεντρικό θέμα που απασχόλησε την έκτακτη σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η λειτουργία των πανεπιστημίων την περίοδο που διανύουμε αποτέλεσε το θέμα της έκτακτης συνόδου των Πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη (12/1).

Στη σύνοδο συμμετείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε την ανάγκη «να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι πρυτάνεις επισήμαναν πως το ΥΠΑΙΘ και τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οφείλουν να προσφέρουν τη δυνατότητα για τον έλεγχο, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση, των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, με τα κατάλληλα διαγνωστικά μέσα.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας -σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συνόδου- απαντώντας σε αίτημα των Πανεπιστημίων, δεσμεύθηκε για την αναζήτηση τρόπων επιδότησης των ενεργειακών δαπανών των Πανεπιστημίων μέσω του υπουργείου Ενέργειας, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και οι προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεδομένου ότι τα σχετικά έξοδα «έχουν αυξηθεί υπέρμετρα και δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους ισχύοντες προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων».

Με φυσική παρουσία η εξεταστική στα ΑΕΙ - Τι θα γίνει με όσους νοσούν

Με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι φοιτητές που δεν εξετάστηκαν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει λόγω νόσησης από κορωνοϊό, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία.

Όσοι φοιτητές νοσούν με κορωνοϊό δεν θα μετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι όσοι προσέρχονται σε ΑΕΙ για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. «Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πώς θα συμμετάσχουν οι φοιτητές στις εξετάσεις

Η συμμετοχή στις εξετάσεις πραγματοποιείται υποχρεωτικά κατόπιν επίδειξης ενός εκ των κάτωθι:

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού,
  • Πιστοποιητικού νόσησης,
  • Βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, εξέτασης PCR έως εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εξέτασης rapid test έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της εξέτασης του μαθήματος.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ