Ελλαδα

«Πρεμιέρα» για την ψηφιακή ταυτότητα στο Covid-free App

Τα βήματα χρήσης της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιστοποιητικό κορωνοϊός
Πιστοποιητικό - Κορωνοϊός © Wikimedia Commons

Covid Free Gr Wallet: Τέθηκε σε λειτουργία η ενημέρωση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που περιλαμβάνει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Από χθες, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2021, τέθηκε σε λειτουργία η ενημέρωση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (Covid Free Gr Wallet) που περιλαμβάνει το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας.

Για το εν λόγω πιστοποιητικό είχε μιλήσει τις τελευταίες ημέρες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πως «έχει ως στόχο να περιορίσει την συμφόρηση από τον έλεγχο πιστοποιητικών στις εισόδους καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας και άλλων συναφών χώρων, την ώρα που κορυφώνεται η ανησυχία για την έλευση της Όμικρον εν μέσω εορταστικής περιόδου».

Ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω Google Play Store και Apple App Store. Πλέον, μετά την ενημέρωση, στο wallet του χρήστη εμφανίζεται η επιλογή «ταυτοπροσωπία», πραγματοποιεί σύνδεση με τους κωδικούς του taxisnet και του αποστέλλεται το OTP για επιβεβαίωση.

Υπάρχουν μόνο φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης για την ταυτοποίηση του προσώπου μαζί με το QR code του πιστοποιητικού και για το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας αντλούνται στοιχεία από το TAXISnet ή από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πρόκειται για το πρώτο βήμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των αστυνομικών ταυτοτήτων. 

Αναλυτικά τα βήματα:

  • Επιλογή της «ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ»
  • Εισάγετε Πιστοποιητικό
  • Είσοδος με συμπλήρωση στοιχείων ανάλογα με τον φορέα
  • Εισαγωγή One-Time-Password

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ