Ελλαδα

Fake news η φωτογραφία του Πολάκη με Μητσοτάκη και Ρουβά

Τα ελληνικά hoaxes «αδειάζουν» τον Παύλο Πολάκη για την ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rouvas1.jpg

Ψεύτικη είναι η φωτογραφία που ανάρτησε ο Παύλος Πολάκης στα social media και δείχνει τον Σάκη Ρουβά ως υποστηρικτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Fake news αποδείχθηκε η φωτογραφία που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης, όπου απεικονίζεται ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς να βρίσκεται ως υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκλογική του νίκη το 1984 για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

polakis.jpg

O Σάκης Ρουβάς υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Τι ισχύει για τη φωτογραφία

Η αληθινή φωτογραφία έχει ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984. Απεικονίζει τις στιγμές μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα από μυστική ψηφοφορία στην Αίθουσα Γερουσίας, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε 70 ψήφους, και ο Κ. Στεφανόπουλος 41 ψήφους.

upl592bff2abaa18-1.jpg

Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε το 1972 και το 1984, ήταν 12 ετών, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδύνατο να εικονίζεται σε φωτογραφία εκείνης της εποχής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά το 1984, έχει αποκοπεί από την παρακάτω εικόνα, όπου ποζάρει με τον Πασχάλη Τερζή, και δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2014:

rouvas.jpg

Σύμφωνα με τη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνας TinEye, η πλαστή φωτογραφία, φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Twitter, ενώ έκτοτε αναπαράγεται ανά διαστήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ