Ελλαδα

Δωρεάν self test: Διατέθηκαν 3,55 εκατ. σε δύο μέρες

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Τετάρτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δωρεάν self test: Μαζική η ανταπόκριση των πολιτών – Διατέθηκαν 3,55 εκατ. σε δύο μέρες
Self Test © Εurokinissi

Μαζική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών για την προμήθεια self test, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δωρεάν διάθεσή τους.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών για την προμήθεια self test για τον κορωνοϊό, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δωρεάν διάθεσή τους ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε δύο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, διατέθηκαν 3,55 εκατομμύρια self test. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες δυο εβδομάδες είχαν δοθεί 2,9 εκατ. συνολικά.

Υπενθυμίζεται  ότι η σχετική πλατφόρμα άνοιξε την Τετάρτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), τo σύστημα διάθεσης self test από τα φαρμακεία θα είναι ανοικτό έως και την Παρασκευή 31/12 και ώρα 8 μ.μ. Θα διανέμονται δύο self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών, ενώ δεν εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δωρεάν διάθεση δύο self test σε όλους τους πολίτες, σημειώνοντας ότι απέρριψε τις εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test καθώς ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. 


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ